Шніцель, тонкий відбитий шматок м'яса в паніровці, готують по всьому світу, і ви також можете приготувати курячу грудку.
Шніцель — це чудовий спосіб смачно приготувати шматок м'яса. Шніцель родом із Австрії, там це фірмова страва, яку вам подадуть у будь-якому ресторані.
Для шніцеля найкраще використовувати свинину, телятину чи баранину, але в Ізраїлі його готують із курки або індичати. Так виходить дієтичний варіант страви. Головне пам'ятати: нарізайте м'ясо упоперек волокон і робіть м'ясну заготовку прямокутної форми, а завтовшки приблизно 3-5 мм.
Дуже важливо правильно відбити м'ясо. Для цього краще накрити шматок м'яса харчовою плівкою та використовувати дерев'яний кухонний молоток. Відбивати потрібно ретельно, але щоб не було рваних шматків.
Шніцель по-ізраїльськи
Інгредієнти:
- Два курячих філе;
- Панірувальні сухарі — 300 грам;
- Сушений часник — 2 ст. л.;
- Два яйця;
- Чорний мелений перець — 1 ч. л.;
- Паприка — 1 ст. л;
- Борошно — 50 гр;
- Сіль.
Приготуйте відразу три ємності: з борошном, з панірувальними сухарями та з розбитими і збитими яйцями. У яйця додайте дрібку цукру та дрібку солі й розбовтайте.
Борошно змішайте з чорним меленим перцем, паприкою, сіллю та сушеним часником.
Куряче філе розріжте на тонкі скибки, добре відбийте дерев'яним молотком через плівку та починайте панувати.
Кожне філе обваляйте в борошні потім зануртку яйце, потім відразу в панірувальні сухарі, гарненько притискаючи його до сухарів, щоб їх пристало якнайбільше.
Готові шніцелі смажте на сковорідці в олії. По 2-3 хвилини з кожного боку. Але краще смажити у фритюрі. Фахівці стверджують, що так м'ясо вийде соковитішим, а сам шніцель вбере менше жиру.
До шніцеля ідеально підійде картопляне пюре. І Фокус розповідав, як приготувати найніжніше пюре, яке стане ідеальним гарніром.