Підтримайте нас

МИ В СОЦМЕРЕЖАХ:

Як смачно приготувати курячу грудку. Рецепт шницеля по-ізраїльськи

Шніцель по-ізраїльськи, шніцель, шніцель із курячої грудки, страви з курки, м'ясна страва
Шніцель по-ізраїльськи | Фото: Getty Images

Шніцель, тонкий відбитий шматок м'яса в паніровці, готують по всьому світу, і ви також можете приготувати курячу грудку.

Шніцель — це чудовий спосіб смачно приготувати шматок м'яса. Шніцель родом із Австрії, там це фірмова страва, яку вам подадуть у будь-якому ресторані.

Для шніцеля найкраще використовувати свинину, телятину чи баранину, але в Ізраїлі його готують із курки або індичати. Так виходить дієтичний варіант страви. Головне пам'ятати: нарізайте м'ясо упоперек волокон і робіть м'ясну заготовку прямокутної форми, а завтовшки приблизно 3-5 мм.

Дуже важливо правильно відбити м'ясо. Для цього краще накрити шматок м'яса харчовою плівкою та використовувати дерев'яний кухонний молоток. Відбивати потрібно ретельно, але щоб не було рваних шматків.

Відео дня

Шніцель по-ізраїльськи

Інгредієнти:

  • Два курячих філе;
  • Панірувальні сухарі — 300 грам;
  • Сушений часник — 2 ст. л.;
  • Два яйця;
  • Чорний мелений перець — 1 ч. л.;
  • Паприка — 1 ст. л;
  • Борошно — 50 гр;
  • Сіль.

Приготуйте відразу три ємності: з борошном, з панірувальними сухарями та з розбитими і збитими яйцями. У яйця додайте дрібку цукру та дрібку солі й розбовтайте.

Борошно змішайте з чорним меленим перцем, паприкою, сіллю та сушеним часником.

Куряче філе розріжте на тонкі скибки, добре відбийте дерев'яним молотком через плівку та починайте панувати.

Кожне філе обваляйте в борошні потім зануртку яйце, потім відразу в панірувальні сухарі, гарненько притискаючи його до сухарів, щоб їх пристало якнайбільше.

Готові шніцелі смажте на сковорідці в олії. По 2-3 хвилини з кожного боку. Але краще смажити у фритюрі. Фахівці стверджують, що так м'ясо вийде соковитішим, а сам шніцель вбере менше жиру.

До шніцеля ідеально підійде картопляне пюре. І Фокус розповідав, як приготувати найніжніше пюре, яке стане ідеальним гарніром.