Салат готується з шинкою і печерицями та ідеально підходить для святкового столу.
Вибір салату для святкового новорічного столу – це складно. Особливо, якщо замість класичних "Олів'є" та інших фаворитів хочеться приготувати щось інше.
Листковий салат "Улюблений" з шинкою та печерицями – ідеальний вибір. У рецепті мариновані печериці, але можна взяти свіжі та злегка обсмажити їх на невеликій кількості олії. Тоді смак вийде зовсім іншим, а сам салат більш ситним.
Листковий салат "Улюблений"
Інгредієнти:
- Шинка — 300 гр;
- Мариновані печериці – 1 банка;
- Два плавлені сирки;
- Одна морквина;
- Одна невелика цибулина;
- Два кислі яблука;
- Чотири яйця;
- Часник – два зубчики;
- Волоські горіхи, майонез, сіль.
Зваріть яйця круто, не давайте їм переваритись, від цього темніє жовток. Залийте їх холодною водою та остудіть. Після цього почистіть і натріть на великій тертці. Поріжте шинку кубиками. Цибулю очистіть і дрібно наріжте.
Сиру моркву помийте, почистіть і натріть на дрібній тертці. Плавлені сирки заздалегідь охолодіть у холодильнику і натріть на великій тертці.
Злийте рідину з грибів і наріжте скибочками. Яблука очистіть від шкірки, натріть на великій тертці і збризкайте соком лимона, щоб вони не потемніли. Часник пропустіть через прес і змішайте із майонезом.
Салат викладайте шарами на блюдо, перемазуючи кожен шар майонезом. Зручно використовувати кулінарне кільце.
Перший шар – шинка, другий шар – цибуля, третій – яблука, четвертий – печериці, п'ятий – плавлені сирки, шостий – морква та останній – яйця.
Зверху присипте салат нарізаними волоськими горіхами.
Також, якщо ви плануєте подавати на стіл салат в тарталетках, то спробуйте оригінальний салат з хурмою. Він яскравий та дуже смачний.