Розділи
Матеріали

Ідеальний рецепт святкового торта "Темна ніч"

Фото: Скріншот | Торт "Темна ніч"

Шоколадний бісквіт і ніжний крем відмінно поєднуються разом.

Жодне гуляння не обходиться без торта, й іноді хочеться не купувати торт у магазині, а спекти його самостійно. Це простий рецепт випічки, який вийде навіть у недосвідченого кондитера.

У мережі торт відомий під назвою "Темна ніч", мабуть, через колір коржів.

Торт "Темна ніч"

Інгредієнти:

Для бісквіту:

  • три яйця;
  • цукор — 180 г;
  • кефір — 250 мл;
  • борошно — 250 г;
  • розпушувач — 1 ч. л.;
  • 1 ч. л. соди;
  • какао — 3 ст. л.

Для крему:

  • сметана 25% — 450 г;
  • цукрова пудра — 200 г;
  • чорнослив — 200 г.

Просійте в миску борошно, розпушувач, соду та какао, ретельно перемішайте.

Додаємо в миску із сухою сумішшю дрібку солі, цукор і можна покласти трохи ванільного цукру. Перемішайте. Додайте кефір і яйця. Перемішайте вінчиком або міксером.

Вилийте у форму і випікайте у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно пів години.

Коли бісквіт випечеться, діставайте його, остуджуйте і розрізайте на три коржі.

Крем приготувати просто — збийте сметану із цукровою пудрою. Чорнослив замочіть хвилин на десять в окропі. Після цього дрібно поріжте. Змащуйте коржі, додаючи чорнослив. Після цього залиште торт хоча б на пів години в холодильнику, щоб він просочився.

Також ви можете приготувати класичний торт "Празький", який, як з'ясувалося, був цитуванням культового торта "Захер".