Рибні котлети можна приготувати з будь-якої риби, але найпростіше використовувати минтая.
Рибні котлети — це дуже смачна страва, яку багато хто побоюється готувати, тому що риба поводиться примхливо: розвалюється на сковороді, а якщо додати дуже багато інших інгредієнтів, що зникає сам смак риби.
У нашому варіанті ми використовуємо трохи картопляного пюре, що допоможе фаршу з минтая краще тримати форму. І хоч можна використовувати будь-яку рибу, але минтай — це недорогий і смачний варіант, не зважаючи на репутацію цієї риби, яка вважається не надто вишуканою.
Рибні котлети
Складові:
- Філе мінтаю — 500 гр;
- Картопля — 300 гр;
- Борошно — 4 ст.л.;
- Сметана для соусу — 100 гр;
- Майонез для соусу — 100 гр;
- Рослинна олія, зелена цибуля, свіжий кріп і петрушка.
Філе минтая дрібно порубайте або подрібніть у блендері. Картоплю почистіть і натріть на дрібній тертці або подрібніть у блендері, як на деруни.
Змішайте рибний фарш, терту картоплю та борошно. Посоліть і поперчіть. Вимісіть фарш і сформуйте плоскі котлетки.
Заберіть їх у холодильник на пів години. Смажте котлети на олії по три хвилини з кожного боку. До таких котлет ідеально підійде простий соус із зеленню: змішайте майонез і сметану, додайте дрібно порубану зелень, посоліть і перемішайте. Можна приготувати соус із однієї сметани або замініть її несолодким йогуртом.
Найкращий гарнір до таких котлеток — це картопляне пюре. І щоб зробити його смачним, є кілька секретів.
Також ви можете приготувати котлети з м'ясного фаршу. Фарш може бути будь-яким, і котлети вийдуть дуже смачними.