Кислинка апельсина надає страві пікантного смаку.
Куряче м'ясо з апельсиновим присмаком — ідеальна страва, щоб порадувати як гостей за святковим столом, так і домочадців, запропонувавши їм розкішну вечерю. Готується ця страва дуже просто за рецептом із блогу cook_with_me_at_home.
Курка запечена з апельсинами
Складові:
- Куряче м'ясо (стегно, гомілка) — 4-6 шт;
- Апельсин – 2 шт;
- Соєвий соус – 2 ст. л;
- Часник – 3-4 зубчики;
- Цукор – 1 ст. л (без гірки);
- Сіль – 1 ст. л;
- Чорний перець – 0,5 ч. л;
- Розмарин – 3 гілочки (за бажанням).
Спосіб приготування:
Куряче м'ясо помити, просушити паперовим рушником і скласти у форму для запікання. Туди покласти розмарин. В окрему ємність видавити сік апельсина, додати соєвий соус, спеції та часник, пропущений через прес. Розмішати, поки цукор не розчиниться, і цією сумішшю залити куряче м'ясо у формі. На пару годин поставити все в холодильник, щоб курка добре промаринувалась.
Потім дістати форму з м'ясом із холодильника, порізати на шматочки апельсин і покласти до курки. Накрити все фольгою та відправити в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів. Залежно від якості духовки, така страва може готуватися від 30 хвилин до години. Коли курка буде майже готова, фольгу зняти і ще трохи потримати м'ясо в духовці, поки воно підрум'яниться, періодично поливаючи соком, що утворився.
Нагадаємо, раніше Фокус писав, як приготувати курку у вершково-сирному соусі.