Розділи
Матеріали

Оцінять навіть діти: рецепт омлету з овочами на сніданок

Фото: Getty Images | Омлет із овочами

Сніданок є обов'язковим прийомом їжі.

Користь такого сніданку є очевидною. На омлеті немає підсмаженої скоринки, він містить цілісний білок, трохи жиру. А якщо до страви додати овочі, то його користь подвоюється. Така страва — чудове рішення для сніданку та легкої ситної вечері.

Складові:

  • Суміш для смаження "Овочі по-італійськи" — 200 гр.
  • Яйця — 5 штук.
  • Молоко — 160 мл.
  • Рослинна олія для смаження.
  • Свіжа зелень.
  • Сіль, перець до смаку.

Спосіб приготування:

  • Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
  • Овочеву суміш без розморожування викладаємо на розігріту сковороду. Обсмажуємо з олією протягом 3-5 хвилин. Яйця збиваємо з молоком і виливаємо зверху на овочі. Солимо та перчимо до смаку.
  • Накриваємо кришкою та смажимо овочево-яєчну суміш. Готуйте омлет на вогні, трохи нижчому за середній, щоб він просмажувався рівномірно. У разі сильного нагрівання низ омлету підгорить, а всередині він ще буде не готовий. Час приготування залежатиме від діаметра сковороди. Чим вищий омлет, тим більше часу буде потрібно. У середньому це 10-15 хвилин.
  • Розрізаємо омлет на порції, посипаємо свіжою зеленню та подаємо до столу.

Також до омлету можна додати твердий сир, шинку або ковбасу.

Нагадаємо, рецепт дуже смачного омлету-суфле на сніданок.