Джулія свого часу популяризувала французьку кухню, та її рецепти стали справжньою класикою.
Джулія Чайлд була по суті першою кулінарною відеоблогеркою. Вона працювала в розвідуправлінні США, а її чоловік Пол був поліглотом та знавцем кулінарії. Саме він познайомив Джулію із французькою кухнею.
Вона закінчила кулінарні курси в Парижі і просто закохалася у французьку кухню.
І, повернувшись до США, Джулія випустила кілька книг, а у 1960-х почала вести власну програму. Американки й досі кажуть, що саме Джулія навчила їх готувати. Вона вміла пояснити і адаптувати будь-який рецепт, так що, дотримуючись її порад, долучитися до високої кухні міг кожен.
Печеня з яловичини, приготовлена за її рецептом, завжди виходить дуже смачною.
Печеня за рецептом Джулії Чайлд
Складові:
- Яловичина — 1 кг;
- Одна цибулина;
- Біле сухе вино — 100 мл;
- Рослинна олія — 50 мл;
- Два зубчики часнику;
- Борошно — чверть склянки;
- Вершкове масло — 50 г;
- Курячий бульйон — 200 мл;
- Один помідор, або банку консервованих томатів у власному соку;
- Розмарин, сіль, перець.
М'ясо вимийте, очистіть від плівок та зайвого жиру та наріжте на невеликі шматочки. Обсмажте м'ясо на маслі, поки не підрум'яниться з усіх боків.
Перекладіть підсмажене м'ясо в каструлю. На маслі, що залишилося, обсмажте цибулю, нарізану півкільцями.
Каструлю з м'ясом поставте на невеликий вогонь, додайте до нього обсмажену цибулю, помідор дрібно порубаний і роздавлені ножем зубчики часнику. Залийте вином та курячим бульйоном, щоб м'ясо було вкрите повністю, але не більше. Посоліть і поперчіть, додайте розмарин, закрийте кришкою і тушкуйте на маленькому вогні півтори години.
За п'ять хвилин до готовності обсмажте на вершковому маслі борошно. Вміст каструлі процідіть над сковородою з борошном і перемішайте віночком. Джулія рекомендує віджати всю рідину з овочів і викинути їх, залишивши лише соус, змішаний з борошном та м'ясо. Але багато хто цим пунктом нехтують, просто додаючи обсмажену муку в каструлю і перемішуючи її віночком з соусом. Вибір за вами.
Також ви можете приготувати класичну печеню зі свининою, морквою та картоплею.