Як гарнір до котлет може бути будь-яка каша або картопляне пюре.
Рибні котлети — страва, знайома кожному з дитинства. Для їхнього приготування можна брати не тільки сиру рибу, а й рибні консерви, до того ж смак вийде нічим не гірший, а за вартістю вийде дешевше. Як приготувати такі котлети, розповіла авторка кулінарного блогу під ніком cook_with_me_at_home.
Котлети з рибних консервів
Складові:
- Картопля — 2-3 шт.;
- Рибні консерви — 1 банка,
- Цибуля — 2 шт.;
- Яйце — 1 шт.;
- Манна крупа — 1 ст.л. + для панірування;
- Сіль, перець — до смаку,
- Олія — для смаження.
Спосіб приготування:
Картоплю зварити в мундирі до готовності в підсоленій воді, остудити, очистити від шкірки та натерти на тертці.
Рибні консерви (скумбрія, сардина) процідити, щоб пішла рідина, і розім'яти вилкою. Цибулю почистити, порізати на дрібні шматочки й обсмажити на середньому вогні, поки вона не стане м'якою та прозорою.
Натерту картоплю змішати з консервами, додати яйце, сіль, перець і манку, перемішати. Сформувати котлети й обваляти в манці. Розігріти сковороду з олією та обсмажити котлети на середньому вогні з двох боків до золотистої скоринки.
Як гарнір до них може бути картопляне пюре, гречана або будь-яка інша каша.
Раніше Фокус писав, як приготувати салат із червоною рибою.