Розділи
Матеріали

Незвичайно та смачно: паста-салат із кеш'ю та халапеньйо

Фото: Getty Images

Простий рецепт усіма улюбленої пасти зі свіжими овочами та простого соусу з кеш'ю.

Ви можете використовувати свіжу, відварену кукурудзу, консервовану або приготовлену на грилі. Також буде вдалим зелений горошок, особливо свіжий. Замість листя салату ромен використовуйте айсберг або навіть шпинатне листя.

Основа страви — паста, тому вибирайте вид, який найбільше подобається. Бекон можна замінити куркою чи індичкою або зовсім не додавати м'ясні компоненти. Приємного хрускоту салату додадуть хлібні крутони.

Складові:

  • Кеш'ю — 100 гр
  • Перець халапеньйо — 1 шт.
  • Йогурт — 100 гр
  • Бекон — 300 гр
  • Паста — 250 гр
  • Кукурудза, зерна — 1 склянка
  • Помідор чері — 8 шт.
  • Цибуля червона — 1 шт.
  • Салат ромен — 1 шт.
  • Авокадо — 1 шт.

Спосіб приготування:

  1. Заздалегідь залийте горіхи кеш'ю водою, щоб розм'якшилися (не менше години). Поки горіхи розмочуються для вашої заправки, наріжте овочі — авокадо, помідори та цибулю на кубики, салат дрібно порубайте. Халапеньйо наріжте великими шматочками.
  2. Бекон покладіть у велику сковороду й поставте на середній вогонь, обсмажте з обох боків до хрусткої скоринки та золотисто-коричневого кольору. Коли бекон буде готовий, промокніть його паперовим рушником, щоб він увібрав надлишки жиру, а потім наріжте шматочками та відкладіть.
  3. Помістіть халапеньйо, кеш'ю в блендер, додайте йогурт і добре збийте до однорідності. Додайте сіль, перець та інші спеції до смаку. Також можна збризкати заправку лимонним соком.
  4. Відваріть макарони до готовності, злийте воду й покладіть у велику миску. Додайте заправку з кеш'ю та халапеньйо, потім перемішайте. Далі додайте нарізаний бекон, кукурудзу, нарізані помідори чері, червону цибулю, салат ромен і авокадо. Знову обережно перемішайте, потім спробуйте й додайте приправи за потреби. Прикрасьте додатковою кукурудзою, помідорами, червоною цибулею, авокадо й беконом. Можете подавати до столу.

Нагадаємо рецепт пасти в сирному соусі.