Якщо приготувати біляші за цим рецептом, то вони будуть смачними й наступного дня. Але, найімовірніше, ви з'їсте їх одразу.
Класичні біляші з м'ясом — це смачний ситний перекус. Поєднання пишного дріжджового тіста і соковитої начинки завжди до місця. А ще їх дуже легко готувати.
Для начинки краще брати фарш зі свинини з яловичиною, тоді біляші гарантовано вийдуть в міру жирними та дуже смачними.
Біляші з м'ясом.
Складові:
Для тіста:
- Борошно — три склянки;
- Дріжджі сухі швидкодіючі — 7 г;
- Цукор — 1 ст. л.;
- Сіль — 1 ч. л.;
- Вода — 300 мл;
- Олія — 50 мл;
Для начинки:
- Фарш — 300 г
- Одна цибулина;
- Холодна вода — 100 мл
- Сіль, чорний мелений перець.
Для початку приготуйте тісто, адже дріжджовому тісту завжди потрібно відстоятися, щоб піднятися. Змішайте в мисці дріжджі, цукор, сіль та теплу воду. Пам'ятайте, вода має бути приємно теплою, щоб дріжджі "заробили", у надто гарячій воді вони просто загинуть.
Додати трохи борошна, перемішати і залишити в теплому місці хвилин на двадцять. Коли опара збільшиться в обсязі і на її поверхні з'являться бульбашки, додайте олію та інше борошно. Замісіть м'яке тісто, що злегка липне до рук. Щоб цього уникнути — просто змастіть руки олією. Замісивши тісто — покладіть його в миску, накрийте та приберіть у тепле місце на годину.
Поки тісто піднімається, приготуйте начинку. Цибулю очистіть і дуже дрібно поріжте, або навіть подрібніть у блендері. Змішайте фарш із цибулею, посоліть, поперчіть і додайте холодну воду. Тоді начинка в біляшах буде соковитою.
Коли тісто підніметься, дістаньте його з миски та розділіть на рівні порції. Зазвичай їх виходить 15 із цієї кількості тіста, скачайте в кульки та залиште ще хвилин на 15.
Після розминайте кожну кульку в коржик, викладайте начинку, защипуйте краї тіста і формуйте круглий пиріжок. Смажте біляші у великій кількості олії приблизно по п'ять хвилин з кожного боку.
Готові біляші викладайте на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Також із дріжджового тіста ви можете приготувати найсмачніші пиріжки з начинкою з курячої печінки.