Смачно та просто. Рецепт дріжджових пиріжків із курячою печінкою

пиріжки, смажені дріжджові пиріжки, рецепт пиріжків із печінкою
Фото: cook_with_me_at_home | Пиріжки з печінкою

Класичні дріжджові пиріжки хороші з будь-якою начинкою, але з печінкою вони особливо смачні.

Є кілька правил, щоб приготувати печінку смачно: має бути багато цибулі. Це працює і під час приготування паштету, і коли ви готуєте начинку. А тісто можна використовувати і для інших рецептів.

Пиріжки з курячою печінкою

Складові:

  • Пшеничне борошно — 670 гр;
  • Цукор — 2 ст.л.;
  • Вода — 500 мл;
  • Рослинна олія — 75 мл;
  • Сухі дріжджі — 5 гр;
  • Куряча печінка — 600 гр;
  • Три цибулини;
  • Сіль.

Змішайте в мисці дріжджі й одну столову ложку цукру. Залийте невеликою кількістю теплої води й дайте дріжджам "запрацювати". На це піде хвилин п'ять.

Потім в іншій мисці змішайте теплу воду, що залишилася, чайну ложечку солі, цукор, що залишився, і п'ять столових ложок рослинної олії. Додайте дріжджі та перемішайте. Борошно додайте поступово та ретельно перемішуйте.

Тісто, що вийшло, зберіть разом і покладіть у миску, накрийте плівкою або рушником і дайте відпочити на півтори години, щоб воно піднялося.

А поки що приготуємо начинку. Цибулю наріжте півкільцями та протушкуйте на слабкому вогні, поки вона не стане прозорою.

Печінку промийте й обсушіть, додайте до цибулі й тушкуйте хвилин десять під закритою кришкою. Посоліть і поперчіть. Можете додати улюблені трави.

Цибулю з печінкою пропустіть через м'ясорубку. Якби ми готували паштет, то просто подрібнили б інгредієнти в блендері, але в пиріжках має відчуватися структура. Так що або м'ясорубка, або просто посікти інгредієнти ножем.

Розділіть тісто на кульки однакового розміру. Розкачуйте, кладіть у центр кружечка начинку, заліплюйте й формуйте пиріжки.

Смажте пиріжки у великій кількості рослинної олії та складайте на паперову серветку, щоб увібрався зайвий жир.

Також ви можете готувати пиріжки з тістом на кефірі. Це тісто готується дуже просто, і до нього підійде будь-яка начинка.