Смачно та просто. Рецепт дріжджових пиріжків із курячою печінкою
Класичні дріжджові пиріжки хороші з будь-якою начинкою, але з печінкою вони особливо смачні.
Є кілька правил, щоб приготувати печінку смачно: має бути багато цибулі. Це працює і під час приготування паштету, і коли ви готуєте начинку. А тісто можна використовувати і для інших рецептів.
Пиріжки з курячою печінкою
Складові:
- Пшеничне борошно — 670 гр;
- Цукор — 2 ст.л.;
- Вода — 500 мл;
- Рослинна олія — 75 мл;
- Сухі дріжджі — 5 гр;
- Куряча печінка — 600 гр;
- Три цибулини;
- Сіль.
Змішайте в мисці дріжджі й одну столову ложку цукру. Залийте невеликою кількістю теплої води й дайте дріжджам "запрацювати". На це піде хвилин п'ять.
Потім в іншій мисці змішайте теплу воду, що залишилася, чайну ложечку солі, цукор, що залишився, і п'ять столових ложок рослинної олії. Додайте дріжджі та перемішайте. Борошно додайте поступово та ретельно перемішуйте.
Тісто, що вийшло, зберіть разом і покладіть у миску, накрийте плівкою або рушником і дайте відпочити на півтори години, щоб воно піднялося.
А поки що приготуємо начинку. Цибулю наріжте півкільцями та протушкуйте на слабкому вогні, поки вона не стане прозорою.
Печінку промийте й обсушіть, додайте до цибулі й тушкуйте хвилин десять під закритою кришкою. Посоліть і поперчіть. Можете додати улюблені трави.
Цибулю з печінкою пропустіть через м'ясорубку. Якби ми готували паштет, то просто подрібнили б інгредієнти в блендері, але в пиріжках має відчуватися структура. Так що або м'ясорубка, або просто посікти інгредієнти ножем.
Розділіть тісто на кульки однакового розміру. Розкачуйте, кладіть у центр кружечка начинку, заліплюйте й формуйте пиріжки.
Смажте пиріжки у великій кількості рослинної олії та складайте на паперову серветку, щоб увібрався зайвий жир.
Також ви можете готувати пиріжки з тістом на кефірі. Це тісто готується дуже просто, і до нього підійде будь-яка начинка.