Смачне печиво з хрусткою скоринкою, але м'яке всередині. Готуйте одразу дві порції.
Щоб домашнє печиво тримало форму — зовсім не обов'язково додавати борошно в тісто. Такий десерт можна зробити з урахуванням збитих білків. Текстура виходить дуже хрумкою, а технологія проста і бюджетна. Продукти для такого печива знайдуться у кожної господині на кухні.
Інгредієнти:
- Білок яйця — 2 шт. (60-70 г)
- Кокосова стружка – 150 г
- Цукор – 100 г
- Сіль – щіпка
Приготування:
- Відокремлюємо білки від жовтків. У цьому рецепті яєчні жовтки нам не знадобляться. У білки додаємо сіль та збиваємо до стану піни (хвилини 1,5).
- Далі починаємо потроху вводити цукор, продовжуючи збивати. Збиваємо хвилин десять — цукор повинен повністю розчинитись.
- Коли білки стали глянсовими та стабільними (піна щільна і не стікає з віночків), акуратно вводимо кокосову стружку невеликими частинами, перемішуємо лопаткою, без міксера.
- Мокрими руками формуємо кульки, потім викладаємо на лист і випікаємо в розігрітій до 180 градусів 15-20 хвилин. Повністю остуджуємо печиво. Готово!
Нагадаємо, простий рецепт домашніх козинаків.