Апетитну та ситну страву оцінять усі члени сім'ї.
Приготування смачної та ситної вечері для сім'ї займає чимало часу. Кулінарна блогерка Крістіна Азізян поділилася рецептом найсмачнішого жаркого, яке готується швидко і не забирає останні сили.
Спекотне зі свининою
Інгредієнти:
- свиняча шийка – 500 г;
- морква – 1 шт.;
- цибуля – 1 шт.;
- червоний болгарський перець – 1 шт.;
- помідор – 1 шт.;
- зубчик часнику або часниковий порошок;
- томатна паста або томатний соус – 1-2 ст. л.;
- картопля – 5-6 шт.;
- маленький пучок зелені: петрушка, кріп, кінза (або суміш сушених трав для м'яса);
- вершкове масло та рослинна олія для смаження;
- сіль до свого смаку.
Спосіб приготування:
На розігрітій сковороді змішати рослинну олію та вершкове масло і обсмажити в ньому свинину, нарізану кубиками на сильному вогні протягом 3-4 хвилин. Коли м'ясо присмажиться, відправити на сковорідку дрібно нарізану цибулю, моркву, натерту на тертці або порізану кільцями, перець, перерізаний смужками, і помідор, теж порізаний кубиками. Посолити, поперчити та додати зубчик часнику, томатну пасту, розведену водою, закрити кришкою та зменшити вогонь.
Поки м'ясо з овочами тушкується, в окремій сковороді на олії посмажити порізану кружальцями картопля до готовності. Готову картоплю відправити до м'яса з овочами, добре змішати і згасити ще кілька хвилин. Наприкінці додати зелень.
Раніше Фокус писав, як приготувати смачну курочку за рецептом Євгена Клопотенка.