Шикарна вечеря на швидку руку: печеня з м'ясом за 30 хвилин

спекотне
Фото: kristinazizian/instagram

Апетитну та ситну страву оцінять усі члени сім'ї.

Related video

Приготування смачної та ситної вечері для сім'ї займає чимало часу. Кулінарна блогерка Крістіна Азізян поділилася рецептом найсмачнішого жаркого, яке готується швидко і не забирає останні сили.

Спекотне зі свининою

Інгредієнти:

  • свиняча шийка – 500 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • червоний болгарський перець – 1 шт.;
  • помідор – 1 шт.;
  • зубчик часнику або часниковий порошок;
  • томатна паста або томатний соус – 1-2 ст. л.;
  • картопля – 5-6 шт.;
  • маленький пучок зелені: петрушка, кріп, кінза (або суміш сушених трав для м'яса);
  • вершкове масло та рослинна олія для смаження;
  • сіль до свого смаку.

Спосіб приготування:

На розігрітій сковороді змішати рослинну олію та вершкове масло і обсмажити в ньому свинину, нарізану кубиками на сильному вогні протягом 3-4 хвилин. Коли м'ясо присмажиться, відправити на сковорідку дрібно нарізану цибулю, моркву, натерту на тертці або порізану кільцями, перець, перерізаний смужками, і помідор, теж порізаний кубиками. Посолити, поперчити та додати зубчик часнику, томатну пасту, розведену водою, закрити кришкою та зменшити вогонь.

Поки м'ясо з овочами тушкується, в окремій сковороді на олії посмажити порізану кружальцями картопля до готовності. Готову картоплю відправити до м'яса з овочами, добре змішати і згасити ще кілька хвилин. Наприкінці додати зелень.

Раніше Фокус писав, як приготувати смачну курочку за рецептом Євгена Клопотенка.