Шикарна вечеря на швидку руку: печеня з м'ясом за 30 хвилин

спекотне
Фото: kristinazizian/instagram

Апетитну та ситну страву оцінять усі члени сім'ї.

Приготування смачної та ситної вечері для сім'ї займає чимало часу. Кулінарна блогерка Крістіна Азізян поділилася рецептом найсмачнішого жаркого, яке готується швидко і не забирає останні сили.

Спекотне зі свининою

Інгредієнти:

  • свиняча шийка – 500 г;
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • червоний болгарський перець – 1 шт.;
  • помідор – 1 шт.;
  • зубчик часнику або часниковий порошок;
  • томатна паста або томатний соус – 1-2 ст. л.;
  • картопля – 5-6 шт.;
  • маленький пучок зелені: петрушка, кріп, кінза (або суміш сушених трав для м'яса);
  • вершкове масло та рослинна олія для смаження;
  • сіль до свого смаку.

Спосіб приготування:

На розігрітій сковороді змішати рослинну олію та вершкове масло і обсмажити в ньому свинину, нарізану кубиками на сильному вогні протягом 3-4 хвилин. Коли м'ясо присмажиться, відправити на сковорідку дрібно нарізану цибулю, моркву, натерту на тертці або порізану кільцями, перець, перерізаний смужками, і помідор, теж порізаний кубиками. Посолити, поперчити та додати зубчик часнику, томатну пасту, розведену водою, закрити кришкою та зменшити вогонь.

Поки м'ясо з овочами тушкується, в окремій сковороді на олії посмажити порізану кружальцями картопля до готовності. Готову картоплю відправити до м'яса з овочами, добре змішати і згасити ще кілька хвилин. Наприкінці додати зелень.

Раніше Фокус писав, як приготувати смачну курочку за рецептом Євгена Клопотенка.