На приготування такої риби піде трохи більше п'яти хвилин.
Червона риба (лосось, сьомга, форель) — один із найкорисніших продуктів у раціоні. Вона є джерелом вітамінів В1, В2, В3, В5, В6, В9, В12, що допомагає підтримувати ефективне функціонування мозку та нервової системи. Калій, який є у дикому лососі, сприяє контролю кров'яного тиску, знижує ризик інсульту тощо. У червоній рибі багато високоякісного білка, а найсмачніша вона на бутербродах. Її можна поєднувати з каперсами, крем-сиром, свіжими огірками та ялтинською цибулею, помідорами чері, авокадо, яйцем-пашот та оливками. Якщо немає часу готувати складні страви, можна взяти солону червону рибу, збризнути її лимонним соком, додати столову ложку соєвого соусу і все це викласти на свіжий багет. Як приготувати ідеальну слабосолону рибу, розповів відомий український кулінарний блогер Євген Клопотенко.
Солена червона риба
Інгредієнти:
- червона риба (форель, сьомга чи лосось) — 1 кг;
- сіль — 2 ст. л;
- цукор — 1 ст. л;
- свіжомелений чорний перець — 1 ч. л;
- кріп — 10 гілочок.
Спосіб приготування:
Цукор і кухонну (або морську) сіль змішати в одному посуді, туди ж додати щойно змелений чорний перець, все перемішати.
Філе риби помити, висушити за допомогою паперового рушника, дрібно порізати. Посипати її сумішшю солі, цукру та перцю з обох боків.
Кріп помити під проточною водою, висушити його паперовим рушником, дрібно нарізати, посипати рибу зверху. Потім все скласти в герметичну ємність і відправити в холодильник на 4 години, щоб риба добре просолилася і увібрала спеції.
Така риба стане ідеальним доповненням до сніданку або денним перекусом.
Раніше Фокус писав, як приготувати поживний та корисний салат із червоною рибою та пекінською капустою.