Розділи
Матеріали

Просто та пісно. Два рецепти смачних страв із тофу

Фото: Getty Images | Тофу ідеально підходить для пісного меню

Пісне меню є актуальним, а тофу — чудово замінює м'ясо.

Тофу часто використовується у східній кухні, як замінник м'яса. А в західне меню він проник, полюбившись вегетаріанцям і тим, хто дотримується посту. Це універсальний продукт, багатий на білок. Його можна додавати в салати та супи, їсти з простим білим рисом, або швидко обсмаженими овочами.

З 27 лютого по 15 квітня віряни дотримуються Великого Посту, тому пісні страви знову актуальні. І вони можуть бути дуже смачними. Фокус розповість, як приготувати тофу.

Маринований тофу

Інгредієнти:

  • один лимон;
  • тофу — 200 г;
  • чотири зубки часнику;
  • рослинна (оливкова) олія — 100 мл;
  • кінза — 20 г;
  • соєвий соус — 1 ст. л.;
  • один перчик чилі;
  • кунжутна олія — за бажанням.

Видавіть сік із лимона. Більше соку вийде, якщо лимон трохи зігріти в мікрохвильовій печі. Змішайте лимонний сік з оливковою олією, пропущеною через прес часником, соєвим соусом. Кінзу крупно наріжте, чилі очистіть від насіння і наріжте тонше, додайте маринаду. Соусом залийте нарізаний кубиками тофу та залиште маринуватися хоча б годину.

Приготовлений у такий спосіб тофу можна додавати до салату зі свіжих овочів, сервірувати з ним варений простий рис. Маринад може стати чудовою заправкою. Також ви можете додати трохи кунжутної олії у маринад, тоді він набуде приємного аромату.

Запечений тофу

Інгредієнти:

  • тофу — 50 г;
  • соєвий соус — 50 мл;
  • рослинна олія, спеції.

Духовку розігрійте наперед до 200 градусів. Змішайте соус: олію, соєвий соус, наприклад, пластівці чилі, коріандр, орієнтуйтеся на свій смак і рецепт, для якого ви запікаєте тофу. Він нейтральний за смаком, отже можете посипати його хоч прованськими травами. Заправку добре перемішайте. Тофу наріжте скибками і викладіть на лист, застелений пергаментом. Змастіть соусом і запікайте хвилин 20. Після цього переверніть, змастіть соусом з іншого боку і запікайте ще хвилин 10.

Запечений тофу можна продавати з будь-яким гарніром, або додавати в салат зі свіжих овочів.

Нагадаємо, також ви можете в Пост приготувати смачні тости з червоною рибою та авокадо.