Це базовий рецепт, який будь-хто може доповнити на свій смак.
У Великий Пост, який триватиме до 15 квітня, багато хто переходить на пісне меню або з релігійних причин, або просто для того, щоб звикнути до здоровішої їжі після новорічних свят із рясним столом.
Грибний крем-суп — це проста й смачна страва, яку кожен може доповнювати на свій смак. Найпростіше грибний суп зварити з найдоступніших грибів — печериць, але якщо хочете додати аромату, то краще доповнити їх лісовими грибами із сильнішим ароматом, наприклад сушеними білими грибами.
Фокус розповість, як приготувати смачний грибний крем-суп.
Крем-суп із грибами
Інгредієнти:
- овочевий бульйон, або вода — 1,5 л;
- печериці — 300 г;
- чотири картоплини;
- одна цибулина;
- два зубчики часнику;
- чебрець, олія, чорний мелений перець.
Розігрійте в каструлі олію і обсмажте до прозорості дрібно нарізані цибулю і часник.
Після цього додайте нарізану кубиками картоплю і нарізані скибочками гриби. Влийте овочевий бульйон або гарячу воду, посоліть та варіть під кришкою приблизно п'ятнадцять хвилин.
Коли картопля буде готова — відлийте половину рідини і подрібніть все, що є в каструлі занурювальним блендером. Відвар додавайте, доки густота супу вас не задовольнить. Додайте чебрець.
Після цього доведіть суп до кипіння і варіть на маленькому вогні ще приблизно п'ять хвилин. Суп готовий.
Ви можете посмажити до нього на олії грінки з білого або чорного хліба. Можете додати скибочки грибів, засмажені на олії. У будь-якому випадку вийде смачно.
Також ви можете приготувати смачний пісний розсольник із солоними огірками та перловкою.