Для приготування цієї страви знадобиться лише чотири інгредієнти.
Зараз віряни дотримуються Великого Посту, так що меню без м'яса дуже актуальне. Втім, цей рецепт підійде і для тих, хто не любить м'ясо, або як гарнір.
Цибулеві оладки виходять соковитими та смачними. До того ж у них можна додати будь-які улюблені спеції. А подавати з томатним соусом, або з несолодким йогуртом, або сметаною, якщо посту ви не дотримуєтеся, а просто хочете спробувати щось новеньке.
Фокус розповість, як приготувати оладки цибулі всього з чотирьох інгредієнтів. Кількість їх можна збільшити, наприклад, додати більше картоплі або моркви. За таким самим рецептом можна приготувати і оладки з молодої капусти. Її листи м'які та ніжні, а отже підійдуть чудово.
Цибулеві оладки
Інгредієнти:
- Вісім цибулин;
- Одна морквина;
- Одна картоплина;
- Борошно — 300 г;
- Рослинна олія, кріп, петрушка, мелений чорний перець, сіль.
У цьому рецепті є один складний етап: потрібно очистити всю цибулю, намагаючись не заплакати і нарізати її тонкими півкільцями. Після покладіть цибулю в глибоку миску і залийте окропом хвилин на 10, щоб пішла гіркота, а цибуля розм'якшилася. Після цього злийте воду, відіжміть цибулю і додайте борошно. Натріть на великій тертці сиру картоплю та моркву.
Додайте до цибулевого тіста натерту картоплю і моркву, вмішайте дрібно порізану зелень, додайте спеції та посоліть.
Розігрійте на сковороді олію, викладайте оладки столовою ложкою і смажте з обох боків до золотистої скоринки.
Підсмажені оладки можна довести до готовності в іншій сковороді на невеликому вогні, підігріваючи близько 20 хвилин або в духовці, виклавши на деко.
Можна не смажити оладки на сковороді, а одразу запікати їх у духовці, розігрітій до 180 градусів близько пів години, доки вони не зарум'яняться.
Нагадаємо, також ви можете приготувати смачні пісні котлети з капусти. Потрібно всього чотири інгредієнти крім спецій та олії для смаження.