Такі пиріжки можна смажити в олії, а можна і пекти в духовці.
Пиріжки — універсальна страва, яка вгамує голод і стане хорошим перекусом у школу або на роботу. Вони однаково смачні як у теплому варіанті, так і холодному. Способів їх приготування є дуже багато, як і варіантів начинок. Пропонуємо вам рецепт пиріжків із капустою на кефірі за рецептом із блогу "Домашні рецепти". Тісто з цих інгредієнтів виходить м'яким, повітряним і злегка хрустким, а пиріжки можна смажити або пекти.
Тістечка з капустою на кефірі
Інгредієнти:
Для тіста:
- кефір — 380 мл;
- борошно — 500 г;
- сода — 0,5 ч. л;
- яйце — 1 шт.;
- сіль — 0,5 ч. л;
- соняшникова олія — 2 ст. л.
Для начинки
- капуста — 400 г;
- цибуля — 1 шт.;
- морква — 1 шт.;
- сіль — 0,5 ч. л;
- чорний перець за смаком
- вершкове масло — 20 г;
- вода — 100 мл;
- соняшникова олія для смаження.
Спосіб приготування:
Цибулю обсмажити на олії, додати до неї терту моркву, і коли вони стануть м'якими, всипати порізану капусту, посолити, поперчити, покласти вершкове масло, влити воду і тушкувати до розм'якшення капусти на слабкому вогні.
Готуємо тісто. У кефір додати соду, перемішати, потім вбити туди ж яйце і знову перемішати, невеликими порціями ввести все борошно, просіяне через сито, додати сіль, олію і вимісити тісто. Тісто виходить трохи липке, але додатково забивати його борошном не треба. Готове тісто відставити на 30 хвилин, щоб воно відпочило.
Потім тісто порізати на порції, розкатати, покласти в кожен корж начинку, сформувати пиріжок, обсмажити їх в олії з обох боків до красивого золотистого кольору.
Раніше Фокус писав як приготувати ідеальне тісто на всі випадки життя.