Випічка довго не черствіє: рецепт універсального тіста з незвичайним інгредієнтом
Таке тісто готується просто й вийде навіть у новачків.
М'яке, ніжне тісто, вироби з якого довго не черствіють і яке однаково підходить для несолодкої випічки, хліба, булочок, пирогів і навіть піци, — мрія будь-якої господині. Перевіреним рецептом такого тіста поділилася кулінарна блогерка з Казахстану під ніком oks.cook. Цей рецепт містить у своєму складі манку, яка сприяє тому, що випічка виходить повітряною, пишною, не черствіє та не втрачає своїх смакових якостей.
Тісто на всі випадки життя
Інгредієнти:
- борошно — приблизно 500 гр;
- манна крупа — 20 гр;
- тепле молоко — 150 гр;
- цукор — 1 ст.л.;
- сіль — 1 ч.л.;
- дріжджі сухі — 7 г;
- олія рослинна — 2 ст.л.
Спосіб приготування:
У половині теплого молока розчинити сіль і цукор, усе добре перемішати. Половину борошна просіяти в глибоку миску, вилити всередину молоко. В іншій частині молока розчинити сухі дріжджі й також додати в борошно, висипати манку, все перемішати. Другу половину борошна додавати поступово. Головне — не забити тісто. В самому кінці в тісто додати олію, добре вимішати. Залишити його на годину-півтори, щоб воно підійшло, після чого ще раз його обім'яти й відправити настоюватися ще 30-40 хвилин. Універсальне тісто готове до роботи.
Раніше Фокус писав, як приготувати ідеальне тісто на кефірі для пиріжків.