Перед подачею на стіл дайте настоятися соусу.
Соус тартар є одним із найпопулярніших на українських кухнях разом із майонезом та кетчупом. Це класичний соус французької кухні, основними компонентами якого є яєчний жовток, зварений круто, олія і зелена цибуля. Найчастіше його подають до рибних страв, смак яких він добре підкреслює, проте останнім часом соус чудово йде під нагетси, курочку гриль і навіть картоплю фрі. Господині готують його по-різному: хтось на майонезі, хтось на жирній сметані. Пропонуємо приготувати соус за рецептом із блогу "Легкі рецепти на кожен день".
Соус "Тартар"
Інгредієнти:
- майонез — 100 г;
- огірки мариновані — 2 шт. середнього розміру;
- часник — 3 зубчики;
- кріп — невеликий пучок.
У чашу блендера влити майонез, додати порізані огірки, кріп і пропущений через прес часник, усе перемолоти до однорідної маси. Соус готовий. Перед подачею краще дати йому настоятися 20 хвилин, щоб він набрався смаку.
Ще один варіант тартару — зі сметаною та корнішонами.
Інгредієнти:
- сметана 20% — 100 г;
- майонез — 100 г;
- корнішони мариновані — 6 шт;
- кріп свіжий — 1 невеликий пучок;
- часник — 2 зубчики;
- сіль;
- жовток варений;
- перець свіжомелений;
Спосіб приготування:
Усі інгредієнти дрібно порізати та збити блендером. Якщо блендера немає, тоді корнішони натерти на дрібній тертці, часник пропустити через прес, кріп дрібно порізати, яєчний жовток розім'яти, залити сметаною, посолити, поперчити і добре перемішати. За бажання можна додати насіння гірчиці. Дати настоятися пів години.
Раніше Фокус писав, як швидко приготувати свій майонез.