В оригінальному рецепті використовуються делікатесні зморшки, але ви можете використовувати будь-які інші гриби.
З грибами (якщо ви їх любите) все стає смачніше. Вони надають стравам приголомшливий аромат і відмінно замінюють м'ясо в піці, супах, соусах для спагетті і як начинку для пирогів.
А якщо поєднувати їх із тістом філо, то вийде страва, яка вразить вашу уяву. Рецептом поділилася блогер semesh_ka. В оригіналі вона використовує зморшки, одні з найделікатесніших грибів.
Але ви спробуйте приготувати турецький бурек, — пиріг з філо у вигляді равлика, — з грибами, які у вас є. Якщо у вас є сушені або свіжі лісові гриби — додайте їх в начинку. Вони нададуть чарівний аромат.
Пиріг із тіста філо з грибами
Для начинки:
- гриби — 300 гр;
- шпинат;
- сир рікотту — 200 гр;
- сіль, перець, вершкове масло, оливкова олія, часник.
Для основи:
- тісто філо — упаковка;
- одне яйце;
- вершкове масло — 50 гр;
- вершки 20% — 50 гр;
- сіль.
Якщо у вас сушені гриби, то залийте їх окропом і залиште набухати 15 хвилин. Якщо свіжі, то просто поріжте і обсмажте на оливковій олії.
Листя шпинату помийте, поріжте смужками і обсмажте на вершковому маслі протягом п'яти хвилин. Посолити і поперчити, додати зубчик часнику, пропущений через прес, або дрібно нарізаний.
З'єднайте гриби та шпинат із сиром рікоттою і добре перемішайте.
Тісто філо розморозьте та розділіть на листи. Воно дуже тонке та ніжне, і швидко сохне, ставши ламким, так що дійте швидко.
Приготуйте суміш для змащування пирога. Збийте віничком яйце з вершками та розтопленим вершковим маслом. Пензликом змащуйте лист, накривайте наступним і повторюйте процедуру. На кожен рулетик можна взяти три, або чотири аркуші філо.
На один край тіста викладайте начинку та згортайте рулетик. У круглій формі для запікання викладайте рулетики спіраллю, доки начинка не скінчиться. Зверху змастіть сумішшю і посипте кунжутом. Запікайте у розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
Нагадаємо, з тіста філо ви також можете приготувати повітряний та дуже смачний яблучний пиріг "Вуаль нареченої".