Колись печінка тріски була дефіцитом, але часи змінилися і цей салат можна готувати хоч щодня.
Печінка тріски завжди вважалася делікатесом, а колись ще й була дефіцитом. Отже, отримавши заповітну консервну баночку, господині намагалися розтягнути задоволення і приготувати з нею щось, чого вистачить на сім'ю.
Втім, у цьому рецепті все добре збалансовано. Смачна, але жирна печінка тріски ідеально поєднується зі свіжістю огірка та пікантним смаком селери. Фокус розповість, як приготувати два салати, які ідеально підійдуть і для святкового столу, і до сімейної вечері.
До речі, вибираючи печінку тріски, постарайтеся брати ту, де на банці написано "вищий сорт" та "упаковано в морі". Вважається, що саме такі консерви найсмачніші та найякісніші.
Салат із печінкою тріски та селерою
Інгредієнти:
- печінка тріски в олії — 200 г;
- два яйця;
- один черешок селери;
- два свіжі огірки;
- зелена цибуля, майонез, кріп, сіль.
Відваріть яйця круто й остудіть. Після цього наріжте кубиками. Візьміть печінку тріски розімніть виделкою в мисці.
Огірки наріжте кубиками, як і черешок селери, зелену цибулю і кріп дрібно наріжте. Змішайте всі інгредієнти, заправте майонезом і посоліть до смаку.
Салат із печінкою тріски та сиром
Інгредієнти:
- печінка тріски — 80 г;
- два яйця;
- твердий сир — 100 г;
- зелений горошок — 100 г;
- майонез, сіль.
Горошок можна використовувати як консервований, так і заморожений, просто буквально три хвилини відваріть його в киплячій воді.
Яйця відваріть круто, очистіть і наріжте кубиками. Печінку розімніть вилкою в мисці. Сир натріть на великій тертці. З'єднайте всі інгредієнти, заправте майонезом і посоліть. Майонез можна замінити сметаною або несолодким йогуртом. Можна також додати трохи кропу.
Якщо любите морепродукти, можете також приготувати смачний і пряний салат із кальмарами.