Таку запіканку можна подавати зі сметаною, медом чи іншими добавками за смаком.
Сирна запіканка – один із найулюбленіших десертів для багатьох, оскільки він легкий, ніжний та дуже м'який. Готується вона швидко, на смак виходить відмінною і не вимагає великої кількості продуктів. Кулінарний блогер Крістіна Азізян взагалі запропонувала рецепт запіканки без борошна і цукру, що робить цю страву ще більш бюджетною і корисною, але не менш апетитною.
Сирна запіканка без борошна та цукру
Інгредієнти:
- кисломолочний сир – 1 пачка;
- яйця — 2 шт.;
- сметана — 2 ст. л;
- йогурт — 100 г. Якщо немає йогурта, можна замінити сметаною;
- кукурудзяний крохмаль — 2 ст. л;
- ванільний цукор;
- мед або цукрова пудра — за бажанням для тих, хто все ж любить солодше.
Спосіб приготування:
У глибокій посудині збити сир і яйця, додати сметану, йогурт (якщо є), крохмаль, ванільний цукор, все добре перемішати.
Масу, що вийшла, розлити в підготовлені невеликі форми або одну велику, прикрасити ягодами (за бажанням) і випікати в духовці, розігрітій до 190 градусів, поки на запіканці не з'явиться рум'яна скоринка. При подачі можна полити запіканку сметаною, шоколадом або сиропом, однаково буде смачно. Вона чудово смакуватиме і в теплому вигляді, й холодна.
Раніше Фокус писав, як швидко приготувати бюджетну запіканку на вечерю.