Разделы
Материалы

Ніжний сметанник із секретним інгредієнтом: корисно та не надто калорійно

Фото: Соцмережі | Сметанник з яблуками не потребує особливих інгредієнтів - все необходне має кожна господарочка

Цей смачний сметанник дуже просто приготувати, потішивши себе та близьких ніжним десертом, який не вдарить по вашій фігурі.

Класичний сметанник – добре відома страва та її рецепт знає багато хто. Але якщо ви захочете привнести в сметанник особливий інгредієнт, який дозволить заграти йому іншими смаковими відтінками?

Фокус пропонує вам приготувати сметанник з яблуками, адже яблука багаті на вітаміни та клітковину, а сметана містить вітаміни А, В2, В12, С і кальцій, які дуже необхідні організму. У середньому одна порція сметанника з яблуками містить приблизно 230 ккал. Сметана 20% жирності містить 206 ккал на 100 грамів, а яблука – приблизно 47 ккал на 100 грамів.

Рецепт сметанника з яблуками

Інгредієнти:

  • 2 яйця;
  • 1 склянка цукру;
  • 1 склянка сметани;
  • 1 склянка борошна;
  • 3 яблука:
  • 1/2 чайної ложки соди.

Спочатку збийте яйця із цукром у мисці. Додайте борошно і сметану і ретельно перемішайте до отримання однорідної маси. Яблука очистить і наріжте невеликими шматочками. Додайте в тісто соду і нарізані яблука і добре перемішайте. Вилийте тісто у форму, попередньо змащену олією. Випікайте пиріг за температури 180 градусів протягом 30 хвилин.

От і все. Ваш сметанник із яблуками готовий. Можна присипати його корицею за бажанням або додати якусь кондитерську приправу на свій смак і насолодитися пухким весняним десертом.

Також ви можете приготувати торт "Наполеон" з пломбірним кремом. Простий рецепт улюбленого десерту із новим смаком.