Ніжний сметанник із секретним інгредієнтом: корисно та не надто калорійно
Цей смачний сметанник дуже просто приготувати, потішивши себе та близьких ніжним десертом, який не вдарить по вашій фігурі.
Класичний сметанник – добре відома страва та її рецепт знає багато хто. Але якщо ви захочете привнести в сметанник особливий інгредієнт, який дозволить заграти йому іншими смаковими відтінками?
Фокус пропонує вам приготувати сметанник з яблуками, адже яблука багаті на вітаміни та клітковину, а сметана містить вітаміни А, В2, В12, С і кальцій, які дуже необхідні організму. У середньому одна порція сметанника з яблуками містить приблизно 230 ккал. Сметана 20% жирності містить 206 ккал на 100 грамів, а яблука – приблизно 47 ккал на 100 грамів.
Рецепт сметанника з яблуками
Інгредієнти:
- 2 яйця;
- 1 склянка цукру;
- 1 склянка сметани;
- 1 склянка борошна;
- 3 яблука:
- 1/2 чайної ложки соди.
Спочатку збийте яйця із цукром у мисці. Додайте борошно і сметану і ретельно перемішайте до отримання однорідної маси. Яблука очистить і наріжте невеликими шматочками. Додайте в тісто соду і нарізані яблука і добре перемішайте. Вилийте тісто у форму, попередньо змащену олією. Випікайте пиріг за температури 180 градусів протягом 30 хвилин.
От і все. Ваш сметанник із яблуками готовий. Можна присипати його корицею за бажанням або додати якусь кондитерську приправу на свій смак і насолодитися пухким весняним десертом.
Також ви можете приготувати торт "Наполеон" з пломбірним кремом. Простий рецепт улюбленого десерту із новим смаком.