Немає нічого кращого, ніж шоколадний бісквіт із ніжним молочним кремом.
Якщо ви хочете спробувати приготувати новий оригінальний торт, спробуйте торт "Мілка". Поєднання шоколадного бісквіта та молочного крему приведе вас у захват.
Він поєднує в собі бісквітні шоколадні коржі з вологою та пористою текстурою, ванільний вершковий крем із білим шоколадом і помадку на основі темного та молочного шоколаду. Цей торт нікого не залишить байдужим, до того ж він готується досить просто. А білий крем нагадує на смак морозиво пломбір. Фокус розповість, як приготувати торт "Мілка".
Торт "Мілка"
Інгредієнти:
Для бісквіта:
- 4 яйця;
- 70 г борошна;
- 60 г цукру;
- 3 ст. л. какао-порошку;
- 4 ст. л. гарячої води;
- 10 г розпушувача тіста;
- дрібка солі.
Для крему:
- 600 мл молока;
- 70 г крохмалю;
- 30 г цукру;
- 70 г білого шоколаду;
- 150 г вершкового масла;
- 100 г цукрової пудри;
- 1 пакетик ванільного цукру.
Для помадки:
- 50 г вершкового масла;
- 40 г чорного шоколаду;
- 30 г молочного шоколаду;
- 2 ст. л. вершків чи молока.
Яйця розділіть на білки та жовтки. Білки збийте із сіллю та половиною цукру до пишної маси.
Жовтки збийте з цукром, що залишився, поступово додати збиті білки, акуратно перемішуючи лопаткою. Змішайте борошно з розпушувачем і какао, додайте в кілька етапів до збитих яєць, акуратно перемішуючи лопаткою, потім додайте гарячу воду і знову акуратно перемішайте.
Викладіть тісто у форму, вистелену пергаментним папером. Можна також розділити тісто на дві рівні частини та випікати коржі окремо.
Випікайте приблизно 15 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Готовність можна перевірити зубочисткою.
Готовий бісквіт повністю остудіть, потім за допомогою довгого ножа або щільної нитки розріжте його на два коржі.
У сотейник викладіть розламаний білий шоколад, додайте молоко (500 мл), поставте на вогонь і часто помішуючи, доведіть до розчинення шоколад.
Молоко (100 мл), що залишилося, змішайте з цукром, ванільним цукром і крохмалем, вилийте в суміш молока і шоколаду. Варіть, постійно помішуючи, поки маса не загусне. Зніміть з вогню і повністю остудіть.
Збийте вершкове масло з цукровою пудрою, потім, не перестаючи збивати, поступово додайте остиглий заварний крем.
Помістіть один бісквіт у роз'ємне кільце або форму, викладіть половину крему, накрийте другим коржем, викладіть крем, що залишився, розрівняйте лопаткою і приберіть в холодильник на 2-3 години.
З'єднайте всі інгредієнти для помадки в глибокій мисці, помістіть на водяну баню та розтопіть, постійно перемішуючи. Потім остудіть і залийте зверху ваш торт. Залишить торт "Мілка" в холодильнику на шість годин, а краще на ніч.
Також ви можете приготувати найсмачніший торт "Карпатка", що нагадує величезний еклер.