Смачний і ніжний десерт. Рецепт торта "Мілка" з молочним кремом

торт мілка, смачний торт, простий рецепт торта, шоколадний бісквіт, як приготувати торт мілка, торт мілка рецепт
Фото: Скріншот | Торт "Мілка"

Немає нічого кращого, ніж шоколадний бісквіт із ніжним молочним кремом.

Related video

Якщо ви хочете спробувати приготувати новий оригінальний торт, спробуйте торт "Мілка". Поєднання шоколадного бісквіта та молочного крему приведе вас у захват.

Він поєднує в собі бісквітні шоколадні коржі з вологою та пористою текстурою, ванільний вершковий крем із білим шоколадом і помадку на основі темного та молочного шоколаду. Цей торт нікого не залишить байдужим, до того ж він готується досить просто. А білий крем нагадує на смак морозиво пломбір. Фокус розповість, як приготувати торт "Мілка".

Торт "Мілка"

Інгредієнти:

Для бісквіта:

  • 4 яйця;
  • 70 г борошна;
  • 60 г цукру;
  • 3 ст. л. какао-порошку;
  • 4 ст. л. гарячої води;
  • 10 г розпушувача тіста;
  • дрібка солі.

Для крему:

  • 600 мл молока;
  • 70 г крохмалю;
  • 30 г цукру;
  • 70 г білого шоколаду;
  • 150 г вершкового масла;
  • 100 г цукрової пудри;
  • 1 пакетик ванільного цукру.

Для помадки:

  • 50 г вершкового масла;
  • 40 г чорного шоколаду;
  • 30 г молочного шоколаду;
  • 2 ст. л. вершків чи молока.

Яйця розділіть на білки та жовтки. Білки збийте із сіллю та половиною цукру до пишної маси.

Жовтки збийте з цукром, що залишився, поступово додати збиті білки, акуратно перемішуючи лопаткою. Змішайте борошно з розпушувачем і какао, додайте в кілька етапів до збитих яєць, акуратно перемішуючи лопаткою, потім додайте гарячу воду і знову акуратно перемішайте.

Викладіть тісто у форму, вистелену пергаментним папером. Можна також розділити тісто на дві рівні частини та випікати коржі окремо.

Випікайте приблизно 15 хвилин в духовці, розігрітій до 180 градусів. Готовність можна перевірити зубочисткою.

Готовий бісквіт повністю остудіть, потім за допомогою довгого ножа або щільної нитки розріжте його на два коржі.

У сотейник викладіть розламаний білий шоколад, додайте молоко (500 мл), поставте на вогонь і часто помішуючи, доведіть до розчинення шоколад.

Молоко (100 мл), що залишилося, змішайте з цукром, ванільним цукром і крохмалем, вилийте в суміш молока і шоколаду. Варіть, постійно помішуючи, поки маса не загусне. Зніміть з вогню і повністю остудіть.

Збийте вершкове масло з цукровою пудрою, потім, не перестаючи збивати, поступово додайте остиглий заварний крем.

Помістіть один бісквіт у роз'ємне кільце або форму, викладіть половину крему, накрийте другим коржем, викладіть крем, що залишився, розрівняйте лопаткою і приберіть в холодильник на 2-3 години.

З'єднайте всі інгредієнти для помадки в глибокій мисці, помістіть на водяну баню та розтопіть, постійно перемішуючи. Потім остудіть і залийте зверху ваш торт. Залишить торт "Мілка" в холодильнику на шість годин, а краще на ніч.

Також ви можете приготувати найсмачніший торт "Карпатка", що нагадує величезний еклер.