Цю традиційну грузинську страву дуже легко приготувати.
Хачапурі — це, мабуть, найвідоміша та найпростіша страва грузинської кухні. По суті, це коржик із сирною начинкою. Існує багато різновидів хачапурі, залежно від форми, тіста й сиру.
Найвідоміші хачапурі по-аджарськи, які готуються у формі човника з розплавленим сиром і яйцем усередині. А найпопулярніші — хачапурі по-мегрельськи. Вони круглі, із сирною начинкою та покриті додатковим шаром сиру зверху. Фокус розповість, як приготувати смачні хачапурі із сиром на сковороді.
Хачапурі із сиром
Інгредієнти:
- борошно — 2 склянки;
- молоко — 200 мл;
- дріжджі — 2 ч. л.;
- цукор — 2 ч. л.;
- сіль — 3 дрібки;
- сода — 0,5 ч. л.;
- рослинна олія — 2 ст. л.;
- сир сулугуні — 200 г;
- масло вершкове — 70 г.
Замісіть тісто з борошна, молока, дріжджів, цукру, солі, соди й олії. Залишіть його на годину в теплому місці в мисці, накритій рушником.
Розділіть тісто на рівні частини (за кількістю порцій) і скачайте в кульки. Розкачайте кожну кульку в круглий коржик діаметром трохи більше за звичайну тарілку.
Натріть сир на великій тертці й додайте до нього м'яке масло. Добре перемішайте й розділіть на порції за розміром коржиків.
Покладіть начинку на половину коржика та защипніть краї тіста, утворюючи напівкруглий пиріг. Зробіть те саме з іншими коржами та начинкою.
Смажте хачапурі на сухій сковороді на середньому вогні по 3-4 хвилини з кожного боку, доки з'явиться золотиста скоринка.
Викладіть готові хачапурі на тарілку й обов'язково змастіть зверху вершковим маслом. Подавайте гарячими або теплими.