Приготування закуски займе мінімум часу, а смак шашликів вона підкреслить просто ідеально.
Весна сонячними днями та теплом манить на відпочинок на природі або хоча б у дворі, що традиційно не обходиться без шашликів. Аби урізноманітнити меню вихідних на відкритому повітрі, рекомендуємо приготувати до шашлику найсмачнішу закуску з блогу "Смачного! Рецепти". Помідори з цибулею та часником стануть чудовим доповненням до м'яса.
Закуска до шашлику
Інгредієнти:
- томати чері — 10-15 шт.;
- цибуля червона — 1 шт;
- часник — 2 зубчики;
- зелена цибуля, петрушка або кріп — пучок;
- базилік — 1 ч. л;
- мед — 1 ч. л;
- перець — 1 ч. л;
- оливкова олія — 4-5 ст. л;
- сік лимона — 1 ст. л;
- сіль за смаком.
Спосіб приготування:
Помідори порізати навпіл. Часник почистити та подрібнити. Можна порізати його ножем або роздавити. Зелену цибулю порубати, червону цибулю нарізати півкільцями.
Взяти чисту банку, викласти в неї шарами цибулю, потім чері, далі часник, зверху — зелену цибулю чи зелень. Все залити соусом. Для нього змішати в окремій мисці олію, базилік, перець, сіль, сік лимона, мед. Усе перемішати та залити в банку. Струсити її трохи, щоб соус рівномірно розподілився, і поставити на годину в холодильник. Найсмачніша закуска готова.
Раніше Фокус писав, як приготувати найкращі маринади для шашлику.