Розділи
Матеріали

Найкраща закуска. Як приготувати вдома найсмачніші кабаноси

Фото: Getty | Кабаноси – популярний снек та закуска до пива

Маринований фарш для кабаносів краще потримати у холодильнику всю ніч.

Кабаноси – це довгі тонкі ковбаски родом із Польщі, які готуються із суміші пісної та жирної свинини, як правило, добре просоленої. В Україні вони користуються величезною популярністю як закуска до пива чи просто для перекусу, і роблять їх не лише зі свинини, а і з інших видів м'яса. Наприклад, у "Кулінарному блозі" розповіли, як приготувати кабаноси із курки. Виходять вони менш калорійними, але не менш смачними.

Кабаноси курячі

Інгредієнти:

  • куряче філе – 1 кг;
  • копчена паприка – 1 ч. л;
  • сухий часник – 1 ст. л;
  • чорний перець – 1 ч. л;
  • мускатний горіх – 1/4 ч. л;
  • гострий перець до смаку;
  • сіль — 1 ч. л;
  • вода – 50 мл.

Спосіб приготування:

Куряче філе помити, пропустити через м'ясорубку, змішати зі спеціями і додати свіжозмелений чорний перець. Посолити і добре перемішати, додавши воду. Масу, що вийшла, накрити плівкою в контакт і залишити маринуватися на кілька годин, а ще краще — на ніч. Потім фарш скласти в кондитерський пакет і видавити у вигляді довгих тонких ковбасок на решітку, застелену пергаментом. Відправити кабаноси до духовки, попередньо розігрітої до 60 градусів, на п'ять годин. Кабаноси готові!

Раніше Фокус писав, як приготувати універсальну закуску для шашликів