Розділи
Матеріали

Свинина Марбелья – вишукана класика іспанської кухні

Фото: Скриншот | Свинина Марбелья – один із найсмачніших варіантів запеченої свинини, який ви зможете знайти.

Ця запечена свинина чудово підходить на вечерю та приємно здивує гостей своїм складним та незвичайним смаком.

Свинина Марбелья — це традиційна страва іспанської кухні, яка названа на честь міста Марбелья на узбережжі Середземного моря. Ця страва відрізняється своїм багатим і складним смаком, що утворюється внаслідок поєднання м'яса, сухофруктів, оливок, каперсів та спецій. Свинина Марбелья ідеально підходить для святкового столу або затишної сімейної вечері. Її можна подавати з рисом, хлібом чи салатом зі свіжих овочів. Фокус докладно розповість, як приготувати свинину Марбелья.

Свинина Марбелья

Інгредієнти:

  • 2 кг свинячих реберець
  • 1/2 склянки оливкової олії
  • 1/4 склянки винного оцту
  • 4 зубчики часнику, подрібнених
  • 2 чайні ложки сушеного орегано
  • 1 чайна ложка солі
  • 1/4 чайної ложки чорного перцю
  • 200 г сухих слив без кісточок
  • 100 г зелених оливок без кісточок
  • 50 г каперсів із рідиною
  • 2 столові ложки коричневого цукру

Для початку наріжте свинячі реберця на порції по два-три шматочки. Покладіть їх у велику миску. У невеликій каструлі змішайте оливкову олію, винний оцет, часник, орегано, сіль та перець. Доведіть до кипіння на середньому вогні, потім зніміть з вогню і трохи остудіть.

Залийте маринадом свинину і перемішайте, щоб рівномірно покрити м'ясо. Додайте сливи, оливки та каперси та знову перемішайте. Накрийте миску плівкою і поставте в холодильник на ніч або кілька годин.

Розігрійте духовку до 180 градусів. Викладіть свинину разом із маринадом та всіма добавками у велику форму для запікання. Посипте зверху коричневим цукром. Запікайте свинину в духовці близько години або поки м'ясо не стане м'яким і золотистим.

Подавайте свинину Марбелья гарячою чи теплою з рисом, хлібом чи салатом.

А якщо свинина Марбелья здасться вам занадто складною, то ось вам простий рецепт класичної рульки: найпопулярнішої європейської страви.