Розділи
Матеріали

Великдень 2023. Рецепт святкового салату "Великодній вінок"

Фото: Скриншот | Салат "Великодній вінок"

Цей салат готується з курки, картоплі та грибів.

Скоро Великдень, а значить, настав час підбирати рецепти на святковий стіл. Салат під назвою "Великодній вінок" ідеально підійде. Це гарна і смачна страва. У цьому салаті головне — форма та подача — він викладається у формі вінка, а в центр кладуться фарбовані яйця.

Є багато варіантів приготування цього салату, але Фокус вибрав найцікавіший.

Салат "Великодній вінок"

Інгредієнти:

  • 500 г вареної курки;
  • три великі варені картоплини;
  • одна середня цибулина;
  • три варені яйця;
  • 200 г печериць;
  • 100 г маринованих грибів;
  • пучок петрушки;
  • 300 г майонезу;
  • 2 ст. л. білого винного оцту;
  • оливкова олія;
  • сіль, мелений чорний перець.

Салат "Великодній вінок" просто приготувати. Відваріть, або запікайте курячі грудки. Картоплю відваріть у мундирах та очистить. Яйця зваріть круто.

Картопля та яйця наріжте маленькими кубиками, мариновані гриби та курку – невеликими шматочками. Петрушку подрібніть. Картоплю змішайте з петрушкою, заправте майонезом, посоліть і поперчіть.

Цибулю почистіть, подрібніть, посоліть і залийте оцтом. Залишіть на 30 хвилин.

Печериці наріжте скибочками. Розігрійте сковороду з оливковою олією та обсмажте гриби до золотистого кольору. Посоліть і поперчіть.

На велику страву викладіть у формі кільця половину картоплі. Зверху розкладіть половину яєць, потім шар обсмажених печериць.

Наступним шаром покладіть половину маринованої цибулі, на неї – половину курки та мариновані гриби. Полийте трохи майонезом. Повторіть шари.

Рясно змастіть салат майонезом і поставте настоятись мінімум на 1 годину. Прикрасьте листочками петрушки та шматочками овочів. У центр покладіть фарбовані яйця. Також можна зверху салату посипати тертим сиром.

Також ви можете приготувати салат "Великоднє яйце" з копченої курки.