Після Великодніх свят залишилися варені яйця, які ніхто не з'їв? Не біда! Ось вам рецепт чудової закуски, яка не дасть яйцям пропасти.
Яйця-мухомори — це кумедна й оригінальна закуска, яка порадує як дітей, так і дорослих. Вона дуже проста в приготуванні та не вимагає особливих навичок. Усе, що вам потрібно, це курячі яйця, помідори, майонез і зелень. Із цих продуктів ви зможете зробити милі мухоморчики, які видаватимуться справжніми. Фокус обіцяє, що така закуска підніме настрій і апетит.
Яйця-мухомори
Інгредієнти:
- 6 курячих яєць
- 6 червоних помідорів середнього розміру
- 3 ст. л. майонезу
- зелень для прикрашання (кріп, петрушка, кінза)
- сіль і перець до смаку
Візьміть варені яйця або зваріть, якщо не залишилося після Великодня, та остудіть під холодною водою, знявши шкаралупу.
Розріжте яйця навпіл і вийміть жовтки. Перекладіть жовтки в миску та розімніть їх виделкою. Додайте майонез, сіль та перець і добре перемішайте. Вийде густа маса — це фарш для ніжок мухоморів.
Наповнить білки цим своєрідним фаршем, викладіть їх на тацю та поставте в холодильник на 15-20 хвилин, щоб вони застигли.
Тим часом займіться помідорами. Помийте й виріжте з них верхівки — це будуть капелюшки мухоморів. Вийміть із них насіння та м'якуш ложкою або ножем, щоб залишилася тільки шкірка.
За допомогою кондитерського шприца або маленької ложки нанесіть на капелюшки помідорів білі крапки з майонезу. Це можна зробити просто капаючи майонез із кінчика ножа чи вилки.
Витягніть яйця з холодильника й акуратно прикріпіть до них капелюшки помідорів, злегка притискаючи їх. Прикрасьте мухоморчики зеленню — це будуть травинки на лісовій галявині.
Подавайте закуску за холодної чи кімнатної температури. Смачного!
А ще ви можете приготувати дуже корисний і смачний зелений борщ.