Це, мабуть, найнезвичайніші сосиски в тісті, які вам доводилося куштувати. Так що сміливо беріться за приготування за цим рецептом – він вас не розчарує.
Всі знають, що сосиски в тісті — це одна з найпростіших і найсмачніших страв, яку можна приготувати з продуктів доступних у кожному холодильнику. Але якщо ви хочете додати трохи різноманітності та родзинки у цей класичний рецепт, то спробуйте зробити сосиски в тісті з яблуками та гірчицею.
Фокус обіцяє, що це незвичайне поєднання солодких та гострих смаків припаде до душі всім любителям сосисок. До того ж ця страва дуже просто і швидко готується.
Сосиски в тісті з яблуками та гірчицею
Інгредієнти для 4 порцій:
- 1 пачка (250 грамів) листкового тіста;
- 8 сосисок;
- 2 великі яблука;
- 4 столові ложки гірчиці;
- 2 столові ложки меду;
- 1 яйце.
Попередньо розігрійте духовку до 200 градусів і застеліть деко папером для випічки.
Розкачайте тісто на легко посипаній борошном поверхні до товщини 3-4 мм. Наріжте його на 8 смужок завширшки близько 10 см.
Намажте кожну смужку тіста гірчицею, залишаючи вільними краї по 1 см.
Наріжте яблука на четвертинки, виріжте серцевину і наріжте на тонкі скибочки. Викладіть скибочки яблука на смужки тіста, злегка перекриваючи одна одну.
Покладіть по одній сосисці на кожну смужку тіста зверху яблук. Загорніть краї тіста над сосисками та склейте їх разом, притискаючи пальцями.
Перекладіть сосиски в тісті на підготовлене деко, швом донизу. Змастіть яйцем.
Випікайте в духовці близько 20 хвилин або до золотистого кольору.
Вийміть із духовки та подавайте гарячими або холодними. Смачного!
А крім сосисок у тісті можете приготувати як смачну закуску салат із куркою та пекінською капустою – прекрасну весняну страву.