Приготувати картоплю можна по-різному, але якщо запекти в духовці, то вийде дуже смачно.
Картопля з часником — це проста і смачна страва, яку можна подавати як гарнір до м'яса чи риби, або як самостійну страву з соусом чи салатом.
Картопля нарізається скибочками та запікається в духовці з прянощами та часником, набуваючи апетитної хрумкої скоринки та аромату. Ця страва сподобається всій родині. Фокус розповість, як приготувати картоплю з часником. Для цього рецепту картоплю необов'язково чистити, її потрібно просто ретельно вимити. Цей рецепт підходить і для молодої картоплі.
Картопля з часником
Інгредієнти:
- 1 кг картоплі;
- 3 ст. л. рослинної олії;
- 1 ч. л. паприки;
- 1/2 ч. л. куркуми;
- 1/4 ч. л. сушеного часнику;
- сіль та перець до свого смаку;
- 2 зубчики часнику;
- зелень для оздоблення.
Розігрійте духовку до 200 градусів і застелить лист папером для випічки. Відваріть картоплю в підсоленій воді до напівготовності, близько 15 хвилин, потім злийте воду і дайте картоплі трохи охолонути.
Наріжте картоплю скибочками завтовшки близько 0,5 см і викладіть на деко в один шар. Також можна відразу нарізати картоплю скибочками та відварити вже в такому вигляді до напівготовності.
У маленькій мисці змішайте олію, паприку, куркуму, сушений часник, сіль та перець. За допомогою пензлика змастіть кожну часточку картоплі цією сумішшю.
Поставте деко в духовку і запікайте картоплю близько 25 хвилин, перевертаючи її один раз, поки вона не стане золотистою і хрумкою.
Вийміть лист з духовки та посипте картоплю подрібненим часником і зеленню. Подавайте гарячою, чи теплою.
До подібного гарніру ідеально підійде м'ясна страва. Спробуйте приготувати свинину Марбелья – традиційну страву іспанської кухні.