Розділи
Матеріали

Банановий крем-еклер: десерт для тих, хто стежить за фігурою

Фото: Соцмережі | Еклер із бананами — смачно та низькокалорійно

У цьому десерті всього 200 калорій на порцію, тому дозволити собі з'їсти його може той, хто відповідально ставиться до власної ваги та не любить переїдати.

Еклер — це традиційний французький десерт із пишного заварного тіста з кремовою начинкою та глазур'ю. Існує безліч варіантів еклерів із різними видами крему та глазурі, але один із найсмачніших і найнезвичайніших — це банановий крем-еклер, рецепт якого вам підкаже Фокус.

Банановий крем-еклер низькокалорійний, і він, напевно, порадує любителів легких десертів.

Банановий крем-еклер

Інгредієнти десерту

Для заварного тіста:

  • 1 склянка води,
  • 1/2 склянки вершкового масла,
  • 1/4 склянки цукру,
  • 1/2 чайної ложки солі,
  • 1 склянка борошна,
  • 4 яйця.

Для бананового крему:

  • 2 стиглих банани,
  • 100 грамів цукру,
  • 1 столова ложка лимонного соку,
  • 4 столові ложки крохмалю,
  • 300 мілілітрів молока,
  • 150 мілілітрів вершків,
  • 2 чайні ложки ванільної пасти чи екстракту.

Для глазурі:

  • 200 г білого шоколаду,
  • бананові чипси та золотий пил для прикрашання (за бажання).

Почніть із приготування заварного тіста. Для цього у великій каструлі доведіть до кипіння воду з маслом, цукром і сіллю. Зніміть із вогню і всипте борошно, швидко перемішуючи дерев'яною ложкою до утворення однорідної маси. Поверніть на вогонь і варіть на середньому вогні, помішуючи, поки тісто не відстане від стінок каструлі та не буде блищати. Перекладіть тісто у велику миску та залиште остигати на 5 хвилин.

Попередньо розігрійте духовку до 200 градусів і застеліть лист пергаментним папером. Намітьте на ній лінії завдовжки близько 9 сантиметрів для формування еклерів. Збийте яйця в окремій мисці та поступово додавайте їх у тісто, що охололо, добре перемішуючи.

Перекладіть тісто в кондитерський мішок із круглою насадкою діаметром близько 1,5 сантиметра. Видавлюйте тісто на лист, слідуючи наміченим лініям. Поставте деко в духовку та випікайте еклери протягом 25-30 хвилин або до золотистого кольору.

Поміняйте листи місцями за останні 5 хвилин. Еклери повинні бути хрусткими та порожніми всередині. Ви можете перевірити це, розрізавши один еклер і переконавшись, що всередині немає сирого тіста. Якщо є, продовжуйте випікати ще кілька хвилин.

Вийміть еклери з духовки та залиште повністю остигати. Можна приготувати заздалегідь — зберігайте в герметичному контейнері та підігрійте в духовці на 5-10 хвилин перед начинкою.

Тепер приготуйте банановий крем. Для цього подрібніть банани, цукор і лимонний сік у блендері до однорідного пюре. Перелийте пюре в каструлю й доведіть до кипіння на середньому вогні, помішуючи, доки воно не загусне.

Розведіть крохмаль у 2-3 столових ложках молока до гладкої консистенції, потім додайте молоко, що залишилося, вершки та ванільну пасту або екстракт і добре перемішайте. Влийте суміш із молока та крохмалю в бананове пюре й продовжуйте готувати на вогні, збиваючи вінчиком, доки крем не стане дуже густим і гладким.

Зрештою, приготуйте глазур. Для цього розтопіть білий шоколад на водяній бані або в мікрохвильовій печі, помішуючи час від часу. Розріжте еклери навпіл і викладіть нижні половинки на тацю.

Наповніть кондитерський мішок із насадкою-зірочкою банановим кремом і видавлюйте його на нижні половинки еклерів. Накрийте верхніми половинками та полийте зверху розтопленим шоколадом. За бажанням прикрасьте банановими чипсами та золотим пилом. Поставте еклери в холодильник на 2 години, щоб застигли.

Ваш банановий крем-еклер готовий! Насолоджуйтесь цим вишуканим десертом.

А ще ви можете приготувати інший чудовий десерт — сирний чизкейк із апельсиновим желе без випікання.