Ця страва — відмінна та багата на вітаміни заміна шкідливим гарнірам у вигляді картоплі та макаронів.
Зелену квасолю можна приготувати різними способами — всі їх і не перерахувати. Але одним із найпростіших і найшвидших є обсмажування на сковороді з часником і спеціями.
Цей рецепт підійде для тих, хто любить хрумку й ароматну квасолю, яка зберігає свій колір і вітаміни. Обсмажена зелена квасоля з часником — це відмінний гарнір до м'яса, риби або птиці, а також самостійна страва для вегетаріанців або тих, хто дотримується посту.
Ви можете використовувати свіжу або заморожену квасолю, головне не пересмажити її та не переборщити з часником. Дотримуйтесь покрокового рецепта від Фокусу, і у вас вийде ідеальна обсмажена зелена квасоля з часником!
Обсмажена зелена квасоля з часником
Інгредієнти:
- 500 г зеленої квасолі (свіжої чи замороженої)
- 4 зубчики часнику
- 2 ст. л. рослинної олії
- 1/2 ч. л. солі
- 1/4 ч. л. чорного перцю
- 1/4 ч. л. паприки
- 1/4 ч. л. сушеного чебрецю
- 2 ст. л. свіжого кропу
Якщо ви використовуєте свіжу квасолю, відріжте в неї кінчики та розламайте на кілька частин. Якщо ви використовуєте заморожену квасолю, то розморозьте її в мікрохвильовій печі або під проточною водою та обсушіть паперовим рушником.
Очистіть часник і наріжте його тонкими скибочками або подрібніть.
Нагрійте олію на великій сковороді на середньо-високому вогні. Додайте квасолю та обсмажуйте її, помішуючи, близько 10 хвилин або до тих пір, поки вона не стане м'якою, але все ще хрумкою.
Посипте сіллю, перцем, паприкою та чебрецем і добре перемішайте.
Додайте часник і обсмажуйте ще 2-3 хвилини, поки він не підрум'яниться та не почне пахнути.
Перекладіть квасолю на блюдо й посипте свіжим кропом.
Подавайте обсмажену зелену квасолю з часником гарячою або теплою, як гарнір або самостійну страву.
А ще пропонуємо вам спробувати приготувати суп із цвітною капустою, картоплею та кукурудзою.