Вівсяний пиріг — це чудовий варіант для тих, хто любить просту й смачну випічку.
Не багато хто сьогодні знає, що випекти смачний і корисний пиріг можна з вівсяних пластівців. Вони надають пирогу ніжну текстуру та корисні властивості, а яблука — соковитість і аромат. Вівсяний пиріг можна приготувати без борошна, використовуючи тільки вівсяні пластівці, або додати трохи борошна для більшої пишності.
Також можна експериментувати з різними начинками: замість яблук можна використовувати груші, сливи, абрикоси чи інші фрукти і ягоди. Вівсяний пиріг — це чудовий десерт для всієї родини, який можна подавати як гарячим, так і холодним. Дотримуйтесь рецепта Фокусу, і у вас вийде ідеальний вівсяний пиріг!
Вівсяний пиріг із яблуками
Інгредієнти:
- 200 г вівсяних пластівців
- 100 г борошна
- 100 г цукру
- 100 г вершкового масла
- 2 яйця
- 1 ч. л. розпушувача
- 1 ч. л. ванільного цукру
- дрібка солі
- 3-4 яблука
- 2 ст. л. цукрової пудри
У глибокій мисці змішайте вівсяні пластівці, борошно, цукор, розпушувач, ванільний цукор і сіль. Додайте м'яке вершкове масло та яйця і замісіть тісто. Воно має бути м'яким і не липким.
Відкладіть третину тіста в холодильник, а решту розподіліть по дну та бортах форми для випікання, змащених олією.
Очистить яблука від шкірки та серцевини й наріжте тонкими скибочками.
Викладіть яблучні скибочки на тісто у формі рівномірним шаром. Натріть охолоджене тісто на великій тертці та посипте зверху на яблука.
Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку та випікайте пиріг близько 40 хвилин або до золотистої скориночки.
Дайте пирогу трохи охолонути й посипте цукровою пудрою. Подавайте вівсяний пиріг до чаю чи кави.
Якщо такий пиріг здається вам занадто простим, то спробуйте приготувати вишуканий сирний чизкейк із апельсиновим желе без випічки.