Розділи
Матеріали

Простий вівсяний пиріг із яблуками — пальчики оближеш

Фото: Соцмережі | Вівсяний пиріг — проста й корисна випічка

Вівсяний пиріг — це чудовий варіант для тих, хто любить просту й смачну випічку.

Не багато хто сьогодні знає, що випекти смачний і корисний пиріг можна з вівсяних пластівців. Вони надають пирогу ніжну текстуру та корисні властивості, а яблука — соковитість і аромат. Вівсяний пиріг можна приготувати без борошна, використовуючи тільки вівсяні пластівці, або додати трохи борошна для більшої пишності.

Також можна експериментувати з різними начинками: замість яблук можна використовувати груші, сливи, абрикоси чи інші фрукти і ягоди. Вівсяний пиріг — це чудовий десерт для всієї родини, який можна подавати як гарячим, так і холодним. Дотримуйтесь рецепта Фокусу, і у вас вийде ідеальний вівсяний пиріг!

Вівсяний пиріг із яблуками

Інгредієнти:

  • 200 г вівсяних пластівців
  • 100 г борошна
  • 100 г цукру
  • 100 г вершкового масла
  • 2 яйця
  • 1 ч. л. розпушувача
  • 1 ч. л. ванільного цукру
  • дрібка солі
  • 3-4 яблука
  • 2 ст. л. цукрової пудри

У глибокій мисці змішайте вівсяні пластівці, борошно, цукор, розпушувач, ванільний цукор і сіль. Додайте м'яке вершкове масло та яйця і замісіть тісто. Воно має бути м'яким і не липким.

Відкладіть третину тіста в холодильник, а решту розподіліть по дну та бортах форми для випікання, змащених олією.

Очистить яблука від шкірки та серцевини й наріжте тонкими скибочками.

Викладіть яблучні скибочки на тісто у формі рівномірним шаром. Натріть охолоджене тісто на великій тертці та посипте зверху на яблука.

Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку та випікайте пиріг близько 40 хвилин або до золотистої скориночки.

Дайте пирогу трохи охолонути й посипте цукровою пудрою. Подавайте вівсяний пиріг до чаю чи кави.

Якщо такий пиріг здається вам занадто простим, то спробуйте приготувати вишуканий сирний чизкейк із апельсиновим желе без випічки.