Розділи
Матеріали

Ситна вечеря. Рецепт курки, запеченої з картоплею

Фото: Getty Images | Курка запечена з картоплею в духовці

Цю страву легко приготувати на вечерю. Куряче м'ясо та картопля добре поєднуються одне з одним.

Курка та картопля, приготовані в духовці, — це просте й поживна страва, яку можна зробити без особливих зусиль. Готувати її просто й зручно. Через лічені хвилини у вас буде готова вечеря для всієї родини. Фокус розкаже, як її приготувати.

З3апечена курка з картоплею

Інгредієнти:

  • філе куряче — 500 г;
  • картопля — 1 кг;
  • сметана — 200 г;
  • одне яйце;
  • кефір — 100 мл;
  • зелень кропу та петрушки;
  • сухарі панірувальні — 2 ст. л.;
  • сіль і перець.

Куряче філе наріжте на невеликі шматочки та посоліть.

Картоплю очистить і наріжте тонкими шматочками.

У мисці змішайте сметану, яйце, кефір, зелень, сіль і перець.

У форму для запікання викладіть шар картоплі, залийте частиною сметанного соусу та посипте сухарями.

Зверху викладіть шар курки та залийте соусом, що залишився.

Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку та запікайте близько 40 хвилин, поки картопля не стане м'якою, а курка не зарум'яниться.

Готову страву вийміть із духовки та подавайте гарячою або теплою.

Також із курки ви можете приготувати смачний салат із пекінською капустою.