Цю страву легко приготувати на вечерю. Куряче м'ясо та картопля добре поєднуються одне з одним.
Курка та картопля, приготовані в духовці, — це просте й поживна страва, яку можна зробити без особливих зусиль. Готувати її просто й зручно. Через лічені хвилини у вас буде готова вечеря для всієї родини. Фокус розкаже, як її приготувати.
З3апечена курка з картоплею
Інгредієнти:
- філе куряче — 500 г;
- картопля — 1 кг;
- сметана — 200 г;
- одне яйце;
- кефір — 100 мл;
- зелень кропу та петрушки;
- сухарі панірувальні — 2 ст. л.;
- сіль і перець.
Куряче філе наріжте на невеликі шматочки та посоліть.
Картоплю очистить і наріжте тонкими шматочками.
У мисці змішайте сметану, яйце, кефір, зелень, сіль і перець.
У форму для запікання викладіть шар картоплі, залийте частиною сметанного соусу та посипте сухарями.
Зверху викладіть шар курки та залийте соусом, що залишився.
Поставте форму в розігріту до 180 градусів духовку та запікайте близько 40 хвилин, поки картопля не стане м'якою, а курка не зарум'яниться.
Готову страву вийміть із духовки та подавайте гарячою або теплою.
Також із курки ви можете приготувати смачний салат із пекінською капустою.