Розділи
Матеріали

Ніжні ласощі. Рецепт ванільних кексів

Фото: Getty Images | Ванільні кекси

Це рецепт хороший тим, що його можна доповнити на свій смак.

Ванільні кекси — це ароматні та ніжні ласощі. Цей рецепт вважається базовим і доповнити його можна горіхами, сухофруктами, свіжими ягодами, шоколадом або порошком какао, і тоді ви отримаєте шоколадні кекси.

Прикрасити такі кекси можна як завгодно: кремом, полити шоколадом, посипати горішками або цукровою пудрою. Завдяки декору, ці прості ласощі можна приготувати до будь-якого свята. Фокус розповість, як саме.

Ванільні кекси

Інгредієнти:

Для тіста:

  • вершкове масло — 200 г;
  • цукор — 200 г;
  • яйця — 4 шт.;
  • борошно — 280 г;
  • розпушувач тіста — 1 ч. л.;
  • ванілін — 1 ч. л.

Для крему:

  • вершкове масло — 150 г;
  • вершковий сир — 300 г;
  • цукрова пудра — 4 ст. л.

Готуємо тісто для кексів. Масло збиваємо з цукром протягом 2-3 хвилин. Масло має бути кімнатної температури та дуже м'яким. У масло та цукор додаємо яйця по одному. Після кожного додавання яйця потрібно добре збивати тісто. Яйця теж мають бути кімнатної температури.

Просіюємо в тісто борошно, сіль та розпушувач. Перемішуємо все на низькій швидкості міксера. Вийде досить густе тісто.

За допомогою двох столових ложок викладаємо тісто у формочки. Випікаємо кекси за температури 180 градусів приблизно 20-25 хвилин. Тісто має заповнювати їх приблизно до половини. Тісто добре піднімається і може витекти із форм, якщо покласти його надто багато.

Готовим кексам потрібно дати повністю охолонути і тільки потім починати прикрашати.

Готуємо вершково-сирний крем. Вершкове масло кімнатної температури збийте приблизно 3-5 хвилин.

Потім додайте до масла цукрову пудру й охолоджений вершковий сир. Все збивайте приблизно дві хвилини. Вийде смачний крем. Прикрасьте ним верхівки кексів.

Також ви можете приготувати оригінальний американський десерт — морквяне суфле по-луїзіанськи.