Розділи
Матеріали

Оригінальна страва. Рецепт шпинату з беконом і соусом бешамель

Фото: Скриншот | Шпинат із беконом

Ця смачна та корисна страва підійде для обіду або вечері.

Зі шпинату можна приготувати смачну начинку для пирога, додати його до рису або котлет. Також можна приготувати чудову страву на вечерю, доповнивши шпинат беконом і соусом бешамель, який додасть вершкового смаку.

Цю страву, як пише Фокус, нескладно приготувати, і вона порадує вас та ваших близьких.

Шпинат із беконом і соусом бешамель

Інгредієнти:

  • 400 г свіжого шпинату;
  • 3-4 смужки бекону;
  • одна цибулина;
  • один зубчик часнику;
  • дві столові ложки вершкового масла;
  • дві столові ложки борошна;
  • 240 мл молока;
  • дрібка мускатного горіха;
  • сіль, мелений чорний перець — до смаку.

Опустіть шпинат в окріп приблизно на 1 хвилину. Відкиньте на друшляк і промийте під холодною водою, щоб зупинити процес варіння. Відіжміть зайву рідину та порубайте шпинат ножем.

Наріжте бекон і цибулю невеликими шматочками та подрібніть часник. Викладіть бекон на розігріту сковороду й обсмажуйте, доки не з'явиться жир. Додайте цибулю та часник і пасеруйте до м'якості.

У невеликій каструльці розтопіть вершкове масло. Всипте борошно та готуйте, помішуючи, пару хвилин. Поступово влийте молоко та готуйте соус, постійно помішуючи, доки він не загусне.

Викладіть у соус шпинат, бекон, цибулю та часник. Приправте мускатним горіхом, сіллю та перцем і перемішайте. Доведіть до кипіння та зніміть з вогню.

Подавайте страву гарячою або теплою, за бажанням її можна доповнити свіжою зеленню.

А до такої смачної вечері можна приготувати смачний дієтичний десерт — груші, запечені з горіхами та вівсянкою.