Після важкого робочого дня часто буває, що на приготування вечері просто немає сили. Тоді вас виручить наш рецепт.
Салат із бургерів – це гамбургер у формі салату! Так, необов'язково їсти соковиту котлету з двома булочками, можна обійтися без них, а замінити непотрібні вуглеводи чимось корисним – наприклад, салатом. А щодо заправки, то це, звичайно ж, соус для бургерів! Але, звичайно, ніхто не забирає у вас право приправити цей чудовий салат улюбленою заправкою на ваш смак. Ось вам простий рецепт салату з бургером від Фокусу.
Салат із бургером
Інгредієнти:
- 450 г яловичого фаршу;
- 1/4 чайної ложки порошку цибулі;
- 120 мл майонезу;
- 60 мл кетчупу;
- 2 столові ложки жовтої гірчиці;
- 2 столові ложки дрібно нарізаного кропу;
- 1/4 чайної ложки часникового порошку;
- 2 чайні ложки приправи для бургерів або суміші улюблених приправ;
- олія для смаження
- 1/4 чайної ложки чорного перцю;
- 1 велика головка салату айсберг, нарізана на шматочки;
- 1 великий помідор або пара звичайних помідорів, нарізаних на шматочки або навпіл;
- 2 середні огірки, тонко нарізані;
- 120 г тертого твердого сиру.
Сформуйте котлети: розділіть фарш на 4 рівні частини. Сформуйте з кожної частини круглу плоску котлету діаметром близько 10 см. Посипте кожну котлету цибульним порошком і приправою для бургерів.
Приготуйте соус: у невеликій мисці змішайте майонез, кетчуп, гірчицю, кріп та часниковий порошок. Посоліть і поперчіть на смак.
Обсмажте котлети: розігрійте велику сковороду на середньо-високому вогні та злегка збризкайте її улюбленою олією. Обсмажте котлети по 3 хвилини з кожного боку або до бажаного ступеня готовності.
Зберіть салат: у великій мисці змішайте салат айсберг, помідори, огірки та сир. Посоліть і поперчіть до смаку і перемішайте. Покладіть зверху котлету, полийте улюбленим соусом та насолоджуйтесь!
А як десерт можна приготувати пишні та смачні булочки з повидлом.