Якщо соусу обмаль, можна розбавити його вершками або молоком, змішаним з борошном чи крохмалем.
Способів приготування вареників існує безліч, проте рецепт, яким поділилася блогерка Ольга Головіна, сподобається навіть найвибагливішим знавцям цієї страви. Смажені у вершках та з грибами, такі вареники вразять смаком та стануть хітом будь-якого столу. Тим паче що готувати їх досить просто.
Смажені вареники
Інгредієнти:
- вареники морожені – 450 г;
- вершки 20% – 150-200 мл;
- печериці – 150 г;
- цибуля – 1 шт;
- сіль, спеції – до смаку;
- вершкове масло – 1 ч. л;
- олія – 1 ст. л.
Спосіб приготування:
Вершкове масло розтопити на сковороді і туди ж додати рослинну олію. Викласти вареники, смажити їх на маленькому вогні до золотистого кольору з обох боків. Після цього прибрати вареники у миску. Печериці помити, обсушити паперовим рушником, порізати і висипати в сковороду, де смажилися вареники. Форма нарізки – довільна.
Обсмажити гриби до золотистого кольору, додати туди сіль і спеції, влити вершки і все перемішати. Після цього повернути в соус, що вийшов, вареники, накрити сковорідку кришкою і тушкувати на маленькому вогні ще 5-7 хвилин. Якщо соусу обмаль, можна додати ще вершків, молоко, змішане з крохмалем, або молоко з борошном.
Перед подачею вареники посипати зеленню.
Раніше Фокус писав як приготувати ідеальне тісто для вареників.