Хіба можна відвести око від текстури та краси цього печива?
Якщо ви хочете приготувати незвичайні та смачні печива до свята, то ця випічка з ромом за рецептом Фокусу вам дуже сподобається. Вони хрусткі по краях і м'які всередині, з легким ароматом рому, що не дає відчуття спирту. Ці печива відрізняються від звичайних десертів тим, що вони посипані кольоровим цукром, який надає святкового вигляду. Це простий і швидкий рецепт, який порадує вас і ваших близьких.
Жувальні печива з ромом
Інгредієнти:
- 350 г борошна;
- 1/4 чайної ложки (6 г) соди;
- 1/4 чайної ложки (1 г) розпушувача;
- 1/2 чайної ложки (3 г) солі;
- 1 склянка (225 г) розм'якшеного вершкового масла;
- 1/2 склянки (300 г) білого цукру;
- 1 велике яйце;
- 1/2 чайної ложки (7 мл) ромового екстракту;
- кольоровий цукор для посипання.
Попередньо розігрійте духовку до 180 градусів. Вистеліть листи папером для випікання. У невеликій мисці змішайте всі сухі інгредієнти, окрім цукру. Відкладіть убік. У міксері збийте разом масло та цукор до гладкості й пишності. Додайте яйце та ромовий екстракт і добре перемішайте. Поступово додайте решту сухих інгредієнтів, ретельно перемішуючи.
Сформуйте з тіста кульки розміром із чайну ложку та обваляйте їх у кольоровому цукрі. Викладіть на підготовлені листи на відстані близько 4-5 см одна від одної. Трохи приплюсніть кожне печиво. Випікайте в розігрітій духовці 8-10 хвилин або до легкого золотистого кольору.
Смачного!
А ще ви можете спробувати приготувати простий літній десерт із фруктами — клафуті.