Італійці дуже ревниво ставляться до своєї кухні й вважають власні рецепти найправильнішими. Однак у нас є той, який навіть вони не критикуватимуть.
Спагеті з прошуто за рецептом Фокусу – це легка та смачна страва зі свіжих помідорів, прошуто та базиліка, яка ідеально підходить для літнього обіду чи вечері. Вона готується лише за 20 хвилин. Ви можете використовувати будь-який вид пасти, який вам подобається, але краще використовувати тонкі спагеті. Прошуто додає солонуватого смаку та хрумкої текстури, а свіжий базилік дає аромат і колір. Цю страву можна подавати із салатом зі свіжих овочів або хлібом із часником.
Спагеті з прошуто
Інгредієнти:
- 450 г тонкої пасти;
- 2 столові ложки оливкової олії;
- 150 г нарізаного прошуто;
- 4 зубчики часнику, подрібнених;
- 450 г нарізаних помідорів (можна використати консервовані);
- 1/4 чайної ложки солі;
- 1/4 чайної ложки чорного перцю;
- 60 мл білого вина або курячого бульйону;
- 60 г нарізаного свіжого базиліку;
- 60 г тертого пармезану.
У великій каструлі з підсоленою водою зваріть пасту до стану аль денте, дотримуючись інструкцій на упаковці. Злийте пасту, залишивши трохи води для соусу.
У великій сковороді на середньо-високому вогні розігрійте оливкову олію. Додайте прошуто й обсмажуйте, помішуючи, до хрумкого стану приблизно 10 хвилин. Перекладіть прошуто на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир.
У тій же сковороді на середньому вогні обсмажте часник, помішуючи до аромату близько 1 хвилини. Додайте помідори, сіль, перець та вино або бульйон. Доведіть до кипіння та варіть, помішуючи, до загусання соусу, близько 10 хвилин.
Додайте пасту та базилік у сковороду і добре перемішайте. Посипте пармезаном і прошуто перед подачею.
А ще ви можете спробувати приготувати курячий пиріг, який наситить усю сім'ю.