Такий пиріг смачний як у теплому вигляді, так і холодний.
Якщо у вас в холодильнику є трохи сиру, молока і лаваша, саме час приготувати з цих продуктів дуже смачний і поживний перекус, який можна давати дітям на прогулянку, брати на роботу і просто поїсти вдома, поки готується обід або вечеря. Перевіреним рецептом такої простої та бюджетної страви з насиченим смаком поділилася кулінарна блогерка Юлія Симончук.
Рваний пиріг з лавашу та сиру
Інгредієнти:
- лаваш – приблизно 230 г;
- молоко – 250 мл;
- яйця – 4 шт;
- сир бринзу – 150 г;
- сир сулугуні чи інший (наприклад, голландський) – 150 г;
- сіль, перець – за смаком;
- олія – 4 ст. л;
- кріп, зелена цибуля – пучок.
Спосіб приготування:
Збити яйця з молоком й олією, додати подрібнену зелень, потертий сир і порваний на дрібні шматочки лаваш. Все перемішати і викласти в змащену олією форму, злегка утрамбувати і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 30 хвилин. Час випікання залежить від духовки. Коли пиріг зарум'яниться – страва готова. Він смачний як у теплому вигляді, так і в холодному. При подачі зверху можна пиріг посипати рубаною зеленню.
Раніше Фокус писав, як у домашніх умовах приготувати шаурму з куркою.