Розділи
Матеріали

Пікантний акцент: рецепт гострого соусу до шашликів

Фото: t.me/topretsept/

У холодильнику такий соус може зберігатись до семи днів.

Продовжуючи тему соусів до м'яса, не можемо залишити без уваги рецепт гострого соусу, який посилить смак шашликів і будь-якого м'яса на грилі. Його приготування не забере багато часу, а сам соус стане яскравим смаковим акцентом будь-якого пікніка. Рецептом соусу поділилися у кулінарному телеграм-каналі "Рецепти щодня".

Гострий соус до м'яса

Інгредієнти:

  • помідори — 500 г;
  • червоний болгарський перець — 300 г;
  • перець гострий — 1 стручок;
  • часник — 3 зубчики;
  • цукор — 1 ч. л;
  • сіль, перець — до смаку.

Спосіб приготування:

Болгарський перець та гострий перець помити, ретельно очистити від насіння, нарізати шматочками, скласти у блендер. Туди ж, у чашу, додати помиті та порізані помідори, нарізаний часник і всі овочі перебити до однорідності.

Масу, що вийшла, перелити в каструлю з товстим дном, довести до кипіння, потім додати цукор і уварити до загусання на повільному вогні протягом 10-15 хвилин.

Наприкінці варіння посолити до смаку.

Зберігати в щільно закритій банці в холодильнику до семи днів.

Раніше Фокус писав, як приготувати швидкий соус бешамель за рецептом Євгена Клопотенка.