У холодильнику такий соус може зберігатись до семи днів.
Продовжуючи тему соусів до м'яса, не можемо залишити без уваги рецепт гострого соусу, який посилить смак шашликів і будь-якого м'яса на грилі. Його приготування не забере багато часу, а сам соус стане яскравим смаковим акцентом будь-якого пікніка. Рецептом соусу поділилися у кулінарному телеграм-каналі "Рецепти щодня".
Гострий соус до м'яса
Інгредієнти:
- помідори — 500 г;
- червоний болгарський перець — 300 г;
- перець гострий — 1 стручок;
- часник — 3 зубчики;
- цукор — 1 ч. л;
- сіль, перець — до смаку.
Спосіб приготування:
Болгарський перець та гострий перець помити, ретельно очистити від насіння, нарізати шматочками, скласти у блендер. Туди ж, у чашу, додати помиті та порізані помідори, нарізаний часник і всі овочі перебити до однорідності.
Масу, що вийшла, перелити в каструлю з товстим дном, довести до кипіння, потім додати цукор і уварити до загусання на повільному вогні протягом 10-15 хвилин.
Наприкінці варіння посолити до смаку.
Зберігати в щільно закритій банці в холодильнику до семи днів.
Раніше Фокус писав, як приготувати швидкий соус бешамель за рецептом Євгена Клопотенка.