Розділи
Матеріали

Ситна страва до вечері. Рецепт тушкованої яловичини з цибулею

Фото: Євген Клопотенко | Тушкована яловичина

Постарайтеся для цього рецепта купити маленькі цибулинки, так вийде смачніше і сама страва матиме цікавий вигляд.

Тушкована яловичина — це дуже смачно. Особливо, якщо приготувати її зі спеціями та додати до страви маленькі цибулинки, які в американській кухні називають "бейбі-цибуля". Звісно, можна використовувати і звичайну цибулю, просто нарізавши її дрібно, але маленькі цибулинки точно прикрасять вашу страву.

Оригінальним рецептом поділилася кулінарна блогерка, яка пише під ніком lanas_diet.

Можна використовувати яловичину, а можна й баранину для цієї страви.

Тушкована яловичина з цибулею

Інгредієнти:

  • яловичина — 1,5 кг;
  • томатна паста — 1-2 ст.л;
  • помідори — 400 г;
  • 25 штук бейбі-цибулин.

Для маринаду:

  • 3 зубчики часнику слайсами;
  • 5-6 горошин запашного перцю;
  • 5-6 квіточок гвоздики;
  • 2-3 лаврові листки;
  • паличка кориці;
  • 125 мл червоного вина;
  • 3-4 ст. л винного білого оцту;
  • 1 ч. л. орегано.

Змішайте всі інгредієнти для маринаду і залийте ним м'ясо, нарізане на стейки. Залиште годин на шість, щоб м'ясо гарненько промаринувалося. На пательні з високим бортом або в антипригарній каструлі підсмажте цибулинки цілком на рослинній олії. Олія буде бризкатися.

Після приберіть цибулю й обсмажте м'ясо. Маринад не виливайте — він нам ще знадобиться.

М'ясо обсмажте з двох боків, поки не підрум'яниться, порціями, щоб воно смажилося, а не варилося.

Наприкінці до м'яса покладіть цибулинки, додайте томатну пасту та нарізані кубиками помідори. Влийте маринад і залийте окропом, щоб повністю покрити м'ясо. Посоліть і поперчіть.

Час приготування залежатиме від м'яса. Першу годину готуйте під кришкою, далі кришку приберіть і готуйте, поки м'ясо не стане м'яким. Це займе не менше двох годин.

Дуже смачно подавати таку страву з картопляним пюре, або пастою. Як приготувати смачне пюре, Фокус розповідав раніше.

У Фокус. Стиль з'явився свій Telegram-канал. Підписуйтесь, щоб не пропускати найсвіжіші та найзахопливіші новини зі світу шоу-бізнесу!